Fantastiske Mo Salah fortsetter å sette rekorder

Egypteren kan gjøre en flott statistikk enda bedre mot Manchester City på søndag. Det er ikke mange som vil bli overrasket om det skulle skje.

Mål, assist, fart og teft. Det er lite Mohamed Salah ikke kan. Denne sesongen har startet som alle de foregående, med masse mål og en kvikk kantspiller på jakt etter nye rekorder og trofeer.

– Å være i situasjonen, å være rundt målsituasjoner, det er Mo Salah. Og det er jeg veldig fornøyd med, sa Klopp til liverpoolfc.com i august. 

Nå har målmaskinen scoret 100 Premier League-mål for Liverpool, og kommer seg inn på en stjernespekket liste.

Salahs lange vei til Liverpool

Mohamed Salah reiste til Europa og Basel i 2012. I den sveitsiske klubben ble det ni mål på 47 kamper før Chelsea hentet han foran nesen på Liverpool i januar-vinduet i 2014. Det verserte sterke rykter om at Brendan Rodgers var veldig interessert i å hente egypteren til Liverpool allerede da. 

– Det er hans målscoringspotensial fra brede posisjoner som har vekket Liverpools interesse, og treneren deres (Brendan Rodgers) er fast bestemt på å legge til mål fra andre posisjoner for å komplimentere bidraget fra Luis Suarez og Daniel Sturridge, skrev David Maddock i The Mirror i 2014. 

Brendan Rodgers og resten av rekrutteringsteamet viste seg å treffe blink, men dessverre gikk det enda noen år før han tok på seg den røde drakten.

PÅ MOTSTANDERLAGET: Mohamed Salah ble ikke en hit i Chelsea-drakten. Han spilte totalt 19 kamper for London-klubben.

PÅ MOTSTANDERLAGET: Mohamed Salah ble ikke en hit i Chelsea-drakten. Han spilte totalt 19 kamper for London-klubben.

I Chelsea fikk han det aldri til å stemme. Sammen med blant annet Kevin De Bruyne og Romelu Lukaku forsvant han ut dørene på Stamford Bridge uten å få en skikkelig sjanse. Italia ble neste stoppested for lynvingen, og mer spesifikt til Fiorentina på et halvtårslån.  

Salah imponerte i den italienske klubben, og ble lånt ut og senere kjøpt av ligakonkurrent Roma. Det var i hovedstadsklubben målscoreren og tilretteleggeren Salah ble "født".  

65 kamper, 29 mål og 19 målgivende ble fasit på to fantastiske sesonger og da Liverpool kom på banen denne gangen var det ingen tvil om hvor han ville ende. 

Den 1. juli 2017 har blitt en merkedag i Liverpools historie. Da ankom en av de mest notoriske målscorerne The Kop noensinne har sett. 

– Vi har et bra lag og veldig gode spillere. Jeg håper å se at vi sammen kan gi alt for å vinne noe for klubben, for supporterne og for oss, sa Salah til liverpoolfc.com like etter overgangen var bekreftet. 

STOR DAG: 22. juni 2017 signerte Mohamed Salah for Liverpool. Siden den gang har det blitt 100 mål på 151 kamper.

STOR DAG: 22. juni 2017 signerte Mohamed Salah for Liverpool. Siden den gang har det blitt 100 mål på 151 kamper.

100 ligamål for Liverpool 

Salahs første sesong i den røde trøyen var intet mindre enn helt vanvittig. 32 mål og 11 målgivende i sin første sesong i Premier League er ikke annet enn spektakulært bra, og det har ikke gitt seg siden.  

I fire sesonger har han levert varene i de aller fleste kamper. Denne sesongen er intet unntak. Fem mål på seks kamper er blitt hverdagskost for Liverpool-fansen, men det er det absolutt ikke i det store bildet. 

Forrige helg, mot Brentford, scoret han sitt 100. Premier League mål for Liverpool. Det gjorde han som den fjerde raskeste spilleren i Premier League-æraen, like bak Alan Shearer, Harry Kane og Sergio Aguero, men foran legendariske Thierry Henry. 

Og så kan det glemmes at Salah er en ving, hvor de fire andre spilte spiss i sine respektive klubber. Det er rett og slett en enorm bragd, og det må aldri glemmes. 

– For to uker siden rundet han 100 Premier League-mål og nå 100 for Liverpool. Vi må gi ham en trøye med 100 på ryggen! Hans scoringstall er helt utrolige, sa Klopp etter Brentford-kampen forrige helg om Salahs nyeste rekord.

I HUNDRE!: Her setter Mohamed Salah sitt mål nummer 100 for Liverpool i Premier League. På søndag kan det bli enda flere.

I HUNDRE!: Her setter Mohamed Salah sitt mål nummer 100 for Liverpool i Premier League. På søndag kan det bli enda flere.

Salahs statistikk

Twitter-kontoen BassTunedToRed kom med mye statistikk etter Salah satte sitt hundrede Premier League-mål.

Her er et knippe av statistikkene. Alt kan leses i sin helhet på Twitter.

  • 58 mål på hjemmebane, 42 mål borte
  • 69 av målene kom i åpent spill, 10 på kontringer, 7 på dødball
  • 14 straffer
  • 94 innenfor 16-meteren, 6 utenfor
  • 82 med venstre foten, 12 med høyre, 6 på hodet
  • 9 av målene har kommet mot West Ham, som er laget han har scoret flest mot
  • 4 av målene kom i samme kamp, mot Watford i 2018
  • Liverpool har tatt 2.52 poeng i snitt i kamper Salah har scoret

Møter Manchester City på søndag

På søndag møter Liverpool og Salah en skummel tittelutfordrer. Manchester City kommer på besøk. Det er en motstander Salah har hatt variert hell mot i sine fire år på Merseyside. 

I Premier League har egypteren møtt de lyseblå fra Manchester åtte ganger, noe som har resultert i fire mål og en målgivende. Det er absolutt ikke en av hans favorittmotstandere på papiret. 

Likevel er det umulig å vite hva Salah kan finne på når det virkelig gjelder, og på søndag spiller han en av klubbens viktigste kamper denne sesongen. Kan han legge på flere mål i en allerede fantastisk målstatistikk? Det får vi se på søndag. 

Kampen har avspark søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.