Liverpool har herjet med Manchester City på Anfield

Liverpool har gitt Anfield-publikummet flere minneverdige forestillinger mot Manchester City, og fått Pep Guardiola til å miste fatningen på sidelinjen.

Jürgen Klopp og Pep Guardiola har møtt hverandre 21 ganger tidligere og på statistikken er de to uatskillelige – begge har vunnet ni kamper, og tre kamper har endt uavgjort.

De siste årene har kampene mellom Liverpool og Manchester City vært noen av de mest interessante på terminlisten, og på Anfield har det ofte blitt artig for hjemmepublikummet. I februar 2021 vant Manchester City 4-1 på Anfield. Det var første gang de blå fra Manchester vant på Liverpools hjemmebane siden 3. mai 2003. Pep Guardiola har aldri vunnet foran supportere på Anfield, noe han ikke har lagt skjul på at er en vanskelig oppgave.

– De scorer et mål og de neste fem minuttene føler du at de vil score fire til. Du føler deg liten og motstanderen er overalt, sa Guardiola til den spanske avisen ARA i 2019.

Man kan godt skjønne at Guardiola føler det på den måten.

Her er tre legendariske møter vi sent glemmer.

4-3, 14. januar 2018

På nyåret, 2018, kom Guardiolas Manchester City til Anfield for andre gang. Liverpool vant 1-0 på Guardiolas første forsøk, den siste dagen i 2016. Denne kalde vinterkvelden skulle det bli langt mer underholdende.

Liverpool spilte en fenomenal offensiv kamp, og herjet med gjestene. Alex Oxlade-Chamberlain scoret det første målet etter ni minutter, før Sané utliknet før pause. Men i andre omgang rant målene inn. Fra det 59. til det 68. minuttet scoret Liverpool tre ganger - med mål signert Roberto Firmino, Sadio Mané og Mohamed Salah. Sistnevntes mål var nesten en fornærmelse, der han lobbet ballen over en Ederson som hadde gått seg vill etter en klarering.

Andy Robertson spesielt, jobbet som en helt, og kampen skrek 4-1. Likevel ble det spennende til slutt. City reduserte to ganger, og kunne nesten knabbe med seg ett poeng, men nei. Det var fest i Liverpool den kvelden.

3-0, 4. april 2018

Tre måneder senere kom de lyseblå tilbake, denne gangen i kvartfinalen i Champions League. Det var første gang de to lagene møttes i Europacupen, og det ble litt av en lekse for City.

Spillerbussene ble møtt av et rødt hav av røyk og mennesker, og City-bussen fikk flasker kastet på seg, noe som gjorde Guardiola rasende.

Kanskje satt det en støkk i gjestene, for de neste 90 minuttene ble de revet i fillebiter.

I første omgang, til et voldsomt volum fra tribunene, scoret Liverpool tre ganger på 19 minutter. De var helt ustanselige, presset konstant og holdt et voldsomt energinivå som City ikke kunne matche. I andre omgang valgte de røde å fokusere på forsvarsspillet, og heltene i rødt nektet City å teste Loris Karius i Liverpool-buret.

Mål fra Mohamed Salah, Alex Oxlade-Chamberlain og Sadio Mané ga Klopp et glimrende utgangspunkt før returkampen på Etihad. Der vant Liverpool 2-1.

3-1, 10. november 2019

Effektivitet. Det er ikke alltid det man forbinder med Liverpool FC, men det var kanskje det som skilte de to konkurrentene denne høstdagen.

Igjen var det Manchester City som hadde ballen mest, men de klarte bare å dytte ballen over mållinja én gang.

Gjestene presset fra start, men det tok bare seks minutter før Fabinho fyrte av en rakett og rett i mål fra 25 meter. Få minutter senere doblet Mohamed Salah, før Sadio Mané la på til 3-0 etter 51. minutter.

Pep Guardiola holdt på å miste besinnelsen på sidelinjen da han følte at dommerne hadde oversett en Liverpool-hands for andre gang – og han holdt ikke tilbake i konfrontasjon med dommerne. Det ble en umiddelbar hit på sosiale medier.

City ga ikke opp og fortsatte å presse, og fikk sin redusering da det gjensto drøye 15 minutter, men det ble intet mer enn et lite trøstemål.

Anfield vogget, skjerfene snurret, supporterne trodde – skjønte – at dette var sesongen Liverpool skulle feire ligagull.

Liverpool - Manchester City spilles kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.