– Det hadde vært lettere å forsvare seg mot City dersom de spilte med en klassisk nummer ni

Jürgen Klopp har snakket om Manchester City, og «luksusproblemet» som har blitt et stort samtaleemne.

3. okt 2021 kl 10.29Arild Skjæveland

I dag er det klart for en skikkelig storkamp på Anfield. Liverpool og Manchester City var nummer én og to på tabellen før denne ligarunden. Etter lørdagens resultater er det nummer to mot nummer seks – og med West Ham-seier kl. 15.00 kan City være nummer sju før oppgjøret. Så tett er det i toppen av tabellen.

I sommer forsøkte Manchester City å kjøpe Harry Kane fra Tottenham, men lykkes ikke, og endte opp uten spiss. Jack Grealish som ny venstrekant for 100 millioner ble sommerens storkjøp på Etihad.

Det pleier å være City som er mestscorende i engelsk fotball, men så langt denne sesongen er det Liverpool som har scoret flest mål. Det har gjort at mangelen av Kane eller en annen spydspiss etter at Sergio Agüero dro til Barcelona har blitt et stort diskusjonstema.

– De spilte på denne måten forrige sesong, og da kom Ilkay Gundogan løpende inn i boksen 500 ganger og scoret fra kloss hold. Det hadde vært enklere å forsvare seg mot dersom du bare skulle markert en nummer ni, sier Klopp til Daily Mail om Citys mangel på en spydspiss

Trenger ikke en klassisk spiss

City har allerede 14 ulike målscorere denne sesongen – til sammenligning har Liverpool ti, der Mo Salah er toppscorer med åtte mål. Riyad Mahrez har scoret flest for City denne sesongen, med fire mål.

– City har alltid nok alternativer i de avgjørende områdene rundt boksen. Hvilket nummer spilleren har på ryggen er ikke viktig. Kantspillerne deres har like stor innflytelse som våre kantspillere. Jeg vet ikke hvor mange mål City har scoret inne i boksen etter at det har kommet innlegg inn foran mål, sier Klopp videre.

– Lag prøver å ha nok forsvarere, men til slutt kommer pasningen, og da har de har en spiller som er fri på lengste stolpe. Det er ikke fordi motstanderen er dum, men fordi City gjør ting veldig bra. De spiller ballen på riktig tidspunkt, når posisjoneringen er nær perfekt.

– Jeg vet at de ikke har scoret hundrevis av mål denne sesongen, og verden snakker om at de trenger en nummer 9: «Se for at deg at de hadde en nummer 9 på toppen av det!». Det er et luksusproblem, la meg si det slik, avslutter Klopp.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.