– Det er en enormt stor kamp

Virgil van Dijk legger ingen demper på hvor viktig søndagens oppgjør er.

1. okt 2021 kl 22.34Arild Skjæveland

I oppladningen til storkamper er det stort sett supportere og fotballeksperter som bygger opp hvor viktig det er. Derfor er det litt uvant, og forfriskende, at Virgil van Dijk bruker store ord når han snakker om søndagens oppgjør.

Da kommer tabelltoer Manchester City til Anfield.

– Den enorm. Det er så klart tidlig i sesongen, men det er bare en av de kampene der begge ønsker å vinne, fordi du sender ut en melding, sier van Dijk til Liverpoolfc.com

– Fordi den er så stor, så er du spent før du går ut der og skal vise kvaliteten som lag. Samtidig har vi også supporterne tilbake, og det vil gi oss et ekstra løft dersom vi kan få med oss et godt resultat, sier han.

– Ingenting er garantert, og vi må være på vårt beste for å klare det, men vi vil gå for det og gjøre alt det vi kan mot et veldig, veldig godt lag.

Stoler på den som skal vikariere for Alexander-Arnold

Liverpool har ett stort savn i laget denne helgen. Trent Alexander-Arnold er ute med en lyskeskade, og uaktuell. Da må noen andre ta seg av oppgaven med å stoppe Jack Grealish på venstrekanten hos City.

Det betyr at James Milner trolig kommer inn på laget, om ikke Jürgen Klopp gir Neco Williams eller Conor Bradley sjansen, flytter Andy Robertson over på motsatt back, eller endrer formasjon. Uansett hva manageren velger, har van Dijk troen på at det vil gå bra.

– Jeg har mer enn nok tro. De har vist at de er kapable til å spille der, og gjøre en veldig god jobb. Uansett hvem som spiller, så vil de være klare for det. Det kommer så klart til å være en annen type spiller enn det Trent er, men det kan kanskje også gi oss en fordel på en måte, det vet du aldri. Vi får se hva manageren bestemmer seg for. Jeg vet at vi kommer til å være klare, sier han.

TILBAKE: Virgil van Dijk er tilbake i Liverpool-laget, og det er merkbart.

TILBAKE: Virgil van Dijk er tilbake i Liverpool-laget, og det er merkbart.

Tror små detaljer kan avgjøre

Liverpool falt sammen da van Dijk mistet nesten hele forrige sesong. Nå er han tilbake, og laget har sett mer ut som det gjorde mellom 2018 og 2020, da de røde til tider virket ustoppelige.

30-åringen kunne endt opp i Manchester City før Liverpool kjøpte ham fra Southampton, men City var ikke villig til å betale det sørkystklubben krevde i 2017.

Interessen deres vet vi om fra i dokumentarserien «All or Nothing» på Amazon Prime. Der diskuteres nederlenderen som et overgangsmål, men styreformann Khaldoon Al-Mubarak synes prisen er for høy. Samtalen mellom ham og fotballdirektør Txiki Begiristain blir vist.

– Txiki, det er en midtstopper. Kom igjen – hva er det vi holder på med?, sier Al-Mubarak.

Daglig leder Ferran Soriano skyter da inn:

– Jeg fortalte ham om prislappen.

Der Al-Mubarak igjen svarer:

– Kom igjen, dette kan ikke være seriøst, var svaret.

Liverpool betalte det Southampton forlange, og gjorde et av sine beste kjøp i nyere tid. Hovedpersonen selv tror de små detaljene kan bli avgjørende på søndag.

– Vii vet at det kommer til å bli en veldig tøff kamp på søndag mot den regjerende ligamesteren. Vi må spille veldig bra for å slå dem, og få et godt resultat. Vi ser frem til det. Et fullt stadion, et fullt Anfield, det vil bli spesielt tror jeg, sier van Dijk.

– Små detaljer kan bli avgjørende. Det kommer til å bli høy intensitet. De er et så godt fotballag, så vi vet at vi må være klare for at det blir tøft til tider. Vi respekterer det, men vi kommer til å prøve alt for å gjøre det så vanskelig for dem.

– Vi vet at vi er kapable til å gjøre det, men på forhånd er det mye du kan si, og i kampen er det så mange ting som kan endre seg. Vi må være klare for å alt, og det vil vi være.

Liverpool - Manchester City spilles søndag kl. 17.30, og vises på TV 2 Sport Premium og TV 2 Play.