Journalister hevder Salah har fått tillatelse av Egypt til å spille mot Chelsea

Mohamed Salah kan få innvilget senere avreise til Afrikamesterskapet.

Det er lite man kan være trygg på når det gjelder kampprogrammet for tiden, med en rekke utsatte kamper i Premier League som følge av smitteutbrudd. Snart begynner også Afrikamesterskapet, en turnering der om lag 40 spillere fra Premier League skal delta. Blant dem Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita. 

Lenge har det vært usikkerhet rundt når spillerne må reise til mesterskapet. Det har vært snakk om at de kan miste kampene både mot Leicester og Chelsea rundt nyttår, men nå kommer det gode nyheter fra journalister i Afrika. 

Ismael Mahmoud skriver på Twitter at Liverpool har fått tillatelse av Egypts landslag til å la Salah bli igjen i England til etter bortekampen mot Chelsea 2. januar. Mahmoud skal ifølge David Lynch ha gode kilder knyttet til Salah og landslaget. 

Gary Al-Smith er en annen journalist som sitter på samme informasjon som Mahmoud, og han legger til at Salah dermed kun vil miste ligakampene mot Brentford og Crystal Palace. Han vil også gå glipp av ligacupsemifinalen og minst én kamp i FA-cupen. Den utsatte kampen mot Leeds kan også ryke - den har ikke fått noen ny dato.

Nå skriver Tariq Panja i New York Times at World League Forum har gitt beskjed om at ingen spillere skal trenge å melde seg til tjeneste før 3. januar - en avgjørelse FIFA neppe blir fornøyd med. 

Mesterskapet varer fra 9. januar til 6. februar.

Fornøyd med troppen

Foreløpig har det ikke kommet noen informasjon om lignende avtaler kan landes for Mané og Keita. 

Jürgen Klopp har tidligere sagt at han er fornøyd med troppen og erstatterne han har for stjernene som skal spille turnering i januar og februar. 

– Kan du være helt forberedt på noe slikt som dette, og ha den helt perfekte løsningen klar? Har du noen som kan gå inn og gjøre det samme som Sadio, Mo og Naby? Det er vanskelig, så nei. Men jeg er fornøyd med den troppen jeg har. Og vi har fortsatt mulighet til å spille god fotball, sa Klopp tidligere i desember.

– Uansett hvem som spiller i den perioden hvor disse tre spillerne ikke er her, så vil vi ha en plan, og det gir oss en sjanse til å vinne fotballkamper, la han til.