Kelleher har tangert Dudek og Mignolet

Caoimhin Kelleher viser seg som en god straffekeeper.

Med gårsdagens to redninger mot Leicester ble Caoimhin Kelleher den store helten da Liverpool tok seg til semifinalen i ligacupen. Iren reddet forsøkene fra Luke Thomas og Ryan Bertrand og sørget for at Diogo Jota hadde muligheten til å sette inn det avgjørende straffesparket. 

Dermed har 23-åringen to seiere på to mulige på straffekonk for Liverpool, og totalt har det blitt tre strafferedninger på elleve forsøk imot. Ifølge statistiker Ged Rea er det kun Pepe Reina av Liverpools målvakter som har flere redninger på straffekonk, med fem. Adam Bogdan, Jerzy Dudek og Simon Mignolet står i likhet med Kelleher med tre redninger på straffekonk. 

– Jeg hadde mye selvtillit fordi jeg ikke hadde noe å tape. Jeg var full av tro på at jeg kunne gjøre redninger, sa målvakten etter kampslutt.

Skryt av Klopp

– Han er en utmerket målvakt. Jeg vil ikke lenger si at han er et «talent». For målvakter er det kanskje mulig å si at de er talenter litt lenger, fordi de kan spille litt lenger, men han er en strålende keeper. Med beina, forståelsen av kampen, alle ferdighetene som målvakt, oppsummerte Klopp på pressekonferansen etter kampen.

– John Actherberg og Jack Robinson har gjort en strålende jobb med gutten med årene. Det er så klart veldig moro, og det er ikke første gang han har vært involvert i disse spektakulære kampene. Mot Arsenal i 2019 var det noe lignende, men nå har han tatt enda et steg. Han reddet livene våre, og var til stor hjelp i kveld, var dommen fra manageren.