– Alle vet hvor viktig denne perioden er for resten av sesongen

Alisson Becker legger ikke skjul på at de neste kampene er meget viktige i kampen om Premier League-tittelen.

Alisson Becker har fått en uke med kampfri siden oppgjøret mot Tottenham, og på treningen med laget julaften tok keeperen seg tid til å reflektere litt over sesongen, som etter tirsdagens kamp mot Leicester vil være halvspilt.

Liverpool er nummer to i Premier League, klare for åttedelsfinale i Champions League og tok seg i midtuken også til semifinalen i ligacupen. 

– Så langt har det vært veldig bra. Jeg synes hele laget gjør en god jobb og leverer sterke prestasjoner, sier Alisson til liverpoolfc.com.

Intenst

Brasilianeren sier at juleprogrammet i Premier League er tøft og brutalt. 

– Denne perioden av sesongen er intens, og det handler mye om det mentale i tillegg til at det er tøft fysisk. Men jeg synes vi har taklet det bra og skaffet resultatene som har vært nødvendige, sier han. 

Tre poeng skiller opp til Manchester City før den 19. serierunden, og Alisson liker seg i angrepsposisjon. 

– Jeg er veldig fornøyd med det vi har gjort så langt, men vi har mye vi kan forbedre gjennom sesongen, sier han.

Avgjørende periode

Både Liverpool og Manchester City skal møte Leicester i juleperioden, før de røde skal møte Chelsea til toppkamp på Stamford Bridge 2. januar. Målvakten er klar over at det er viktig å levere sterke resultater i det som er en avgjørende periode. 

– Alle vet hvor viktig denne perioden er for resten av sesongen, og det handler om å holde riktig standard og å levere jevne prestasjoner når kampene kommer så tett som de gjør, sier han.

– Hvis du ser på tabellen forstår du at det er viktige kamper, men vi kan ikke fokusere på annet enn å ta én kamp om gangen, sier han.