Fornøyd Klopp bekrefter ansettelsenHenter brasiliansk legende inn i trenerteamet

Etter anbefaling fra Alisson Becker kommer den legendariske brasilianske målvakten inn i Liverpools trenerteam.

Ingen som husker VM i 1998, og St. Hansaften i Marseille, trenger å få forklart hvem Claudio Taffarel er. Han sto i målet da Norge snudde 0-1 til 2-1 og slo Brasil, etter Kjetil Rekdals avgjørende straffespark.

Den legendariske brasilianske målvakten var med på å vinne VM i 1994 med Brasil, der han spilte sammen med Thiago Alcantaras far Mazinho. Han sto i mål da Brasil tapte finalen i 1998 mot Frankrike.

Han var keeper for Brasil fra 1988 til 1998, og sto 101 kamper. I sin klubbkarriere spilte han for Internacional og Atletico Mineiro i hjemlandet, og Parma, Reggiana og Galatasaray i Europa. Han har også hatt trenerroller i Gatalasaray.

Inn i Liverpools trenerteam

Taffarel har vært keepertrener for Brasil siden 2014, og jobbet sammen med Alisson Becker de siste årene.

PÅ LANDSLAGET: Claudio Taffarel er Alisson Beckers trener på landslaget.

PÅ LANDSLAGET: Claudio Taffarel er Alisson Beckers trener på landslaget.

Tirsdag kommer Neil Jones i Goal.com med den oppsiktsvekkende nyheten om at 55-åringen blir en del av Liverpools støtteapparat, etter anbefaling fra Alisson.

Taffarel skal ha besøkt AXA Training Centre i forrige uke, og at det en rolle for ham har blitt diskutert siden i sommer. Goal.com skriver at arbeidstillatelsen nå er i orden, og at brasilianeren har blitt ansatt.

Der vil han jobbe sammen med John Achterberg og Jack Robinson. Planen er at han skal kombinere det med rollen han har på landslaget.

Liverpool hentet i fjor den unge lovende brasilianske målvakten Marcelo Pitaluga, som blir 19 år i desember. Han vil også få oppfølging av det store keeperikonet fra hjemlandet. Alisson skrev tidligere i år under på en seksårskontrakt med klubben.

Liverpool bekrefter

Tirsdag kveld kommer også den offisielle bekreftelsen fra LFC.

– Tanken er at vi etter vår mening nå har det beste vi kan se for oss i enkelte posisjoner. Med tanke på keeper, betyr det at vi har Alisson Becker, som vi regner som verdens beste keeper, sier Klopp til Liverpoolfc.com

– Vi har Caoimhin Kelleher, som vi mener er en helt eksepsjonell keeper. Vi har Adrian, som har vist kvalitetene sine siden han kom hit, og så har vi Marcelo Pitaluga, og Harvey Davies, så vi har fem målvakter i ulike aldersgrupper. Det er flott, men vi ønsker å ha enda flere av disse typene, sier han.

Klopp mener målvaktsfaget må behandles på en annen måte enn resten.

– Vi ønsker å bygge vår egen filosofi rundt keepere, fordi vi er alle enig om at det er et eget spill – og derfor ønsket vi et helt annerledes syn på det. Vi snakket med Ali, fordi to av de beste keeperne i verden er brasilianere, så vi fant en løsning der vi henter inn Taffarel, og det er en veldig fin tilvekst til støtteapparatet vårt. Vi tror virkelig at det kan gi oss et annerledes synspunkt på ting igjen.

– Vi ønsker å være en skikkelig keeperskole i fotballverden, så derfor henter vi inn en tredje keepertrener med veldig, veldig mye erfaring.

– Det å ha Taffarel her vil bli bra for John (Achterberg) og Jack (Robinson) for å dele tanker og analyse. Han er en ekstra hånd i en veldig viktig del av spillet. Det å ha ulike kulturer er viktig på et treningsfelt. Vi har en nederlender, engelskmenn, tyskere og nå litt brasiliansk innflytelse i støtteapparatet. Det vil være til hjelp.