Har liten tro på Coutinho-lån

Philippe Coutinho kommer neppe tilbake til Liverpool.

En mann som stadig dukker opp i ryktebørsen når det gjelder Premier League-lag er Philippe Coutinho. Etter en brukbar start på Barcelona-karrieren har det ikke gått veien siden overgangen fra Liverpool for snart fire år siden. Brasilianeren har slitt med form og skader, og på halvannen sesong siden utlånet i Bayern München har han bare vært på banen 24 ganger i ligaen for katalanerne. 

Barcelona sliter som kjent med økonomien, og samtidig som de mistet Lionel Messi i sommer kvittet de seg med flere spillere for å satse på ungguttene fra akademiet. Likevel virker det ikke å være nok for å få skikk på sakene, og Coutinho er sammen med Frenkie De Jong en spiller som for øyeblikket hyppig linkes bort fra klubben. 

Everton og Arsenal er blant klubbene som er nevnt, men det har også blitt spekulert i om 29-åringen skal returnere til Anfield i en låneavtale - uten at noen av journalistene som er tettest på klubben har meldt om interesse for dette. Nå skriver James Pearce i The Athletic at han ser på den muligheten som meget usannsynlig. 

«Trenger ikke Coutinho»

Pearce peker på flere grunner til at han tviler sterkt på at et Coutinho-lån til Liverpool kommer til å skje.

«Selv om Barcelona skulle gått med på det ville det vært med en betydelig lånesum, og lønningene er enorme», skriver Pearce og legger til at Coutinhos forhold til Liverpool FC ikke ble bedret av måten han forlot klubben på i 2018. 

Siden den gang har de røde opplevd mye stort på fotballbanen. 

«Stilen har utviklet seg og de trenger ikke Coutinho», skriver Pearce og legger til at det for øyeblikket ikke ligger an til å bli noen januarsigneringer i 2022, da Jürgen Klopp er fornøyd med spillerstallen sin. 

Flere medier, blant annet Mirror, skrev i høst at Liverpool kan gå glipp av 17 millioner pund fra Coutinho-overgangen dersom brasilianeren ikke kommer til å spille 100 kamper for klubben. Men ifølge en sak i Liverpool Echo i fjor, der økonomiekspert Kieran Maguire er intervjuet, har Liverpool fått hele overgangssummen på 138 millioner pund. Barcelona skylder imidlertid fremdeles penger til en tredjepart. 

Hva med Wijnaldum?

I en Q&A-spalte i The Athletic har Pearce også fått spørsmål om Gini Wijnaldum kanskje kan komme tilbake til de røde etter et halvår der det har gått opp og ned med PSG. 

Heller ikke det har Pearce troen på. 

«Det vil overraske meg stort om PSG låner ut Wijnaldum i januar. Og om de skulle gjøre det kan jeg ikke se at det blir til Liverpool. Dersom han forlater Paris blir det for å være et garantert førstevalg, og jeg kan ikke se at Klopp kan gi han den garantien», skriver Pearce.