Coutinho er ute for resten av sesongen - det kan Liverpool tape store penger på

Liverpool kan tape hele 20 millioner euro på at Philippe Coutinho har fått en kneskade.

7. apr 2021 kl 17.01Einar Kvande

Liverpool solgte Philippe Coutinho til Barcelona i 2018 for en avtale som kunne bli verdt opp til 140 millioner pund for Anfield-klubben. Men en stor del av overgangssummen var knyttet opp mot ulike klausuler  (120 millioner euro + 40 millioner euro i klausuler). Liverpool skal allerede ha mottatt 15 millioner euro fordi ulike klausuler er blitt innfridd.

Ifølge Marca vil en av disse tilleggssummene kun bli utbetalt dersom Coutinho spiller 100 kamper for Barcelona. Brasilianeren står så langt bokført med 90 kamper, og mangler dermed 10 kamper for at Liverpool kan få full utbetaling.

Derfor er det dårlig nytt at Coutinho vil gå glipp av sesonginnspurten på grunn av en kneoperasjon. Inngrepet medfører at han ikke er aktuell for spill igjen før neste sesong, og man skal ikke se bort fra at Barcelona vil forsøke å selge midtbanespilleren i sommer.

En mulighet til å spare penger

Katalanerne kan se sitt snitt til å spare penger ved at Coutinho ikke når 100 kamper for dem. Han er også en av klubbens best betalte spillere, med en ukelønn på rundt 250 000 pund i uken.

Koronapandemien har ført til at Barcelona sliter med økonomien, og den spanske storklubben vil derfor forsøke å selge noen av sine stjerner i sommer. Dersom de selger Coutinho vil Liverpool måtte se langt etter de ekstra 20 millioner euro (17 millioner pund) som de ville ha fått dersom brasilianeren hadde spilt ti kamper til for Barca.

I fjor sommer var Coutinho linket både til Arsenal og Tottenham, og disse klubbene kan være blant interessentene også kommende sommer. Spansk presse utelukker heller ikke en retur til Liverpool.

Coutinho har ikke spilt en eneste kamp for Barcelona siden desember, og har totalt bare spilt 14 kamper denne sesongen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]