Torsdag skal Premier League-managerne diskutere situasjonenKlopp vil igjen be om fem bytter, og ønsker én semifinale i ligacupen

Liverpools manager vil gjøre nok et forsøk på å få en av kampsakene sine gjennom.

De daglige lederne i Premier League-klubbene hadde et møte på mandag, der det ble bestemt at sesongen skulle fortsette som planlagt, selv om en rekke kamper nå avlyses på grunn av smitteutbrudd i flere klubber.

Torsdag kl. 17.00 skal managerne ha et møte med Premier League, og der har Jürgen Klopp mye han ønsker å ta opp. Liverpool-manageren er veldig opptatt av spillernes velferd, og er mektig irritert over at det settes opp kamper 26. og 28. desember slik situasjonen er nå.

Liverpool trakk Arsenal i ligacupens semifinale. På søndag rapporterte The Telegraph at ett tiltak som vurderes, er at en skal gå tilbake til én semifinale, slik det var forrige sesong. Denne sesongen er planen igjen at det skal spilles både hjemme og borte. 

– Det ville vært bedre med én kamp, men det er åpenbart ikke så viktig hva jeg sier. Dersom det er to kamper vil vi spille to kamper, men det ville vært til hjelp dersom det bare var én, sier Klopp til The Times etter at laget hans har tatt seg videre.

– Jeg vil foretrekke at vi bare spiller én semifinale. Slik trekningen er så skal vi spille hos Arsenal, men det er greit for meg. Vi spiller der, ser hvem som er best, og går for det, men jeg kan ikke se for meg at det blir endring egentlig, sa han på sin pressekonferanse i går

Fem bytter tilbake på agendaen

Klopp har vært en forkjemper for muligheten til å gjøre fem bytter, slik det er i de andre store ligaene. Alle slike forslag i Premier League må ha minst 14 stemmer for å gå gjennom, men det har ikke latt seg gjøre så langt.

Det ble tillatt med fem bytter da fotballen startet opp igjen sommeren 2020, men forrige sesong ble det nedstemt til storklubbenes store frustrasjon. Også Brendan Rodgers nevnte fem bytter som noe han ønsket etter kampen på Anfield onsdag kveld.

– Spillerne er det viktigste. Du ser nå at trettheten kommer for spillerne, og spesielt for lagene i Europa. Vi har ikke luksusen med å ha en bred stall, men må bruke spillere ute av posisjon. Dersom vi kunne gå tilbake til fem bytter, vil jeg ønske det, sa Rodgers.

Klopp virket ikke veldig optimistisk på at han ville lykkes med å få endringene han ønsker.

– Det eneste jeg gjør med disse meldingene er å skape overskrifter. Beskjedene kommer aldri frem til de riktige stedene. Vi skal ha et møte kl. 17, men det er med Premier League og ikke English Football League. Jeg vet ikke om de er involvert eller ikke, sier Klopp videre til The Times.

– Jeg har ikke bare snakket om spillernes velferd i år, men jeg har snakket om det i seks år, og kanskje lenger. Dersom tingene jeg sa hadde hjulpet, ville jeg sagt dem oftere, men det hjelper ikke. Folk vil nå bare skape nye overskrifter.