– Planen min er definitivt å bli manager igjen

Pep Lijnders kommer ikke til å være assistent for alltid.

Pep Lijnders hadde allerede vært i Liverpool et år da Jürgen Klopp kom inn som ny manager. Klopp ønsket å ha den unge nederlenderen med seg videre, og hadde Lijnders i sitt støtteapparat frem til han i 2018 fikk tilbud om en managerjobb i hjemlandet.

38-åringen tok jobben i NEC Nijmegen, og skrev under på en kontrakt for halvannet år. Da han ikke klarte å ta laget opp til Eresdivisie gjennom playoff, mistet han jobben.

Allerede to uker senere var han tilbake i Liverpool FC, og han har siden det vært en assistentmanager med stor stjerne i klubben.

Men han blir ikke til å være assistent for alltid, og legger ikke skjul på at planen hans er å bli manager igjen.

– Det er planen. Planen er å bli manager igjen. Jürgen vet dette, sa Lijnders på den lukkede delen av fredagens pressekonferanse ifølge thisisanfield.com.

Kontrakt til 2024

Lijnders er av mange favoritt til å ta over når Klopp etter planen skal gi seg sommeren 2024. Hos bookmakerne er Steven Gerrard den største favoritten, med dagens assistentmanager som nummer to, ifølge Oddschecker.

– Dette er ikke tidspunktet for å snakke om disse tingene, fordi jeg har kontrakt til 2024, og når tiden kommer vil jeg sette meg ned med støtteapparatet og se på mulighetene jeg har, sier Lijnders.

– Vi er i midten av dette prosjektet, og det er et strålende prosjekt. Etter det skal jeg bestemme meg – men det er definitivt planen, sier 38-åringen.

Lijnders fikk oppfølgingsspørsmål rundt Liverpool-jobben – og om det var den han så for seg på lang sikt.

– Jeg har akkurat svart at dette ikke er tidspunktet for å snakke om disse tingene. Jeg vil sette meg ned med støtteapparatet mitt i 2024, og se på hvilke muligheter som finnes.

Liverpool - Leicester spilles i kveld kl. 20.45, og vises på V Sport 1 og Viaplay.