Vi fulgte pressekonferansen– Henderson har allerede lyst å trene igjen

Jürgen Klopps assistent kom med siste nytt før ligacupkampen mot Leicester.

Lijnders tar pressekonferansen

Det er snart klart for nok en kamp, og denne gang er det kvartfinalen i ligacupen.

Det er Pep Lijnders som skal ta seg av pressekonferansen, slik han ofte gjør i ligacupen.

Nederlenderen snakker vanligvis godt for seg, og pleier å komme med noe interessant. Forhåpentligvis gjør han det også i dag!

Du kan lese alt assistentmanageren sier i denne artikkelen som oppdateres fortløpende. Du kan selv se pressekonferansen i videovinduet øverst.

Det skal starte kl. 13.00.

Ingen nye smittede

Pep Lijnders forteller om skadesituasjonen og covidsituasjonen.

– Jeg vil bruke anledningen til å skryte av laget. Det var ikke enkelt å reise til Spurs, og miste stammen i laget med Virgil, Fabinho og Thiago, og så miste kapteinen på kampdag.

– I det øyeblikket Jürgen holder det siste møtet før kampen legger vi alt annet bak oss, og angriper kampen. Det var det laget gjorde. I førsteomgangen hadde vi ballen i 70 prosent av tiden, mot et uthvilt Tottenham. Laget skal ha skryt for innstillingen sin, og det er jeg fornøyd med.

– Situasjonen er fortsatt den samme. Virgil, Fabinho, Thiago og Curtis Jones er ikke her i bygningen, de er hjemme. 

Vil ikke forhaste noen tilbake

– Helsen må alltid komme først. Vi vil ikke forhaste oss for å få dem tilbake, og vi vil ta oss tid. Dette viruset er veldig uforutsigbart. Vi må se hvordan hver og en er. Om de blir syke, eller får symptomer. Vi vil ikke forhaste noe, og vil ta oss tid. Det er det viktigste.

Liverpools ønsker på Premier League-møtet

– Vi kommer alltid med våre anbefalinger. Hvert år snakker vi med Premier League, FA og dommerne, for å forbedre kvaliteten på spillet.

– Det gjorde vi igjen i dette møtet. Vi mener at dersom du ønsker å forbedre kvaliteten på spillet – og jeg må få sagt at vi elsker å jobbe i England, så ikke misforstå meg – men en må respektere restitusjon.

– Dersom du vil ha kvalitet i spillet må du unngå at spillerne blir sluttkjørt. Dersom spillerne våre er mer slitne, tar de ikke like raske avgjørelser, er ikke like modige, kreative eller spontane. Vi spiller ballen sidelengs heller enn fremover. Kvaliteten forringes.

– Vi må respektere at Premier League-spillere trenger 72 timer for restitusjon. Dersom vi ønsker mer kvalitet… I alle anbefalingene våre har vi snakket om å respektere restitusjonsprosessen, for å redusere faren for skader.

Om VAR

– Nei. Alle så hva som skjedde. VAR er en bra ting, som kan hjelpe med å få de store avgjørelsene riktig.

– Alle gjør feil. Dersom vi, Jürgen og meg selv, gjør feil, så blir vi straffet. Dersom spillere gjør feil straffes de. Men dersom dommere gjør store feil, er det vanligvis lagene eller spillerne som straffes. Det er ikke riktig.

– Jeg snakker ikke bare om feilene i kampen, for slik er fotballen. Det jeg ikke skjønner, er at VAR alltid er en annen person. Hvorfor er ikke VAR en del av teamet. Den som hjelper dommeren på banen må kjenne dommeren inn og ut. De må være et team, for sammen er de ansvarlig.

– Dersom det alltid endrer seg vil det ikke fungere. Det er det samme som dersom Jürgen hver uke har en annen assistent. Det er det samme. Jeg skulle ønske vi trenere hadde VAR, for da ville jeg ikke gjort feil.

Henderson vil allerede trene igjen

– Jordan er Jordan. Han ringte allerede i går fordi han var klar til å trene igjen.

– Han hadde en kraftig forkjølelse, men det er slikt som kan komme og gå. Jordan er en som må holdes tilbake, men heldigvis har vi 24 av denne typen.

Om det blir endringer på laget mot Leicester

– Ja. Men vi ser ikke på kampene slik. Vi ønsker bare å forbedre laget vårt, og forberede det.

– Det er mye viktigere for oss hva vi skal gjøre, enn hvem som skal spille. Dersom du så lagoppstillingen vår mot AC Milan på bortebane, så tenkte kanskje de fleste «wow, det er modig», mens vi bare tenkte «nå er det kamp». I starten av sesongen snakker vi alltid med spillerne våre, og sier at vi ønsker å skape minner og spesielle lag. Spesielle lag sammen med supporterne.

– Vi ønsker å få til en cupkveld for fansen, full av lidenskap og med alt vi har, og derfor trenger vi friske bein.

– Jeg tror alle klubber har ulike situasjoner. Du kan bare se på det individuelt. Leicester hadde saker for to uker siden, så kanskje alle er tilbake fra sykdom, forhåpentligvis helt fine. Du kunne se Tottenham da de kom tilbake etter to uker, så kunne de spille veldig bra.

– Vi forbereder oss på et sterkt Leicester-lag, og et typisk Brendan Rodgers-lag som ønsker å bruke ballen og åpne opp banen. Et lag som ønsker å være på motstanderens banehalvdel med tekniske spillere på midtbanen og fart på topp. Barnes, Daka eller Vardy som spiss. Vi forbereder oss på et godt Leicester-lag.

Om ligacupen er prioritet

– Vi prioriterer ikke. Vi prioriterer den neste kampen.

– Vi setter opp et lag, lager en plan, forbereder oss bra og angriper kampdag. Det er sånn vi prioriterer, og det vi gjør. Det er en av styrkene våre, og en del av Klopp-mentaliteten, at vi ser neste kamp som en finale. Det er det supporterne forventer av oss.

– Spillerne ser virkelig frem til å spille. Vi elsker dette spillet for mye.

Om Premier League-møtet og avgjørelsen om å fortsette som planlagt

– For meg er ikke ekspertene managerne, men forskerne og legene. Vi bør følge deres retningslinjer. Premier League bør spørre dem. De bør ikke spørre de daglige lederne eller managerne, men de bør spørre dem.

– Helsen bør være prioritet nummer én, og settes over alt. De som nå må kjøres til sykehus fordi de er syke, har kun én tanke, og det er å bli bedre.

– Her i livet ønsker du deg mye, men når du er syk ønsker du bare én ting, og det er å bli bedre. Jeg ber for dem. Det jeg ønsker å si med det, er at vi er i denne jobben for å verne om spillerne og støtteapparatet, men også familiene deres. Derfor har vi alt dette tilrettelagt, og vi prøver å bryte smittekjeden med testingen vår og hvordan vi jobber inne i AXA.

– Vi må følge retningslinjene til legene og forskerne. Dersom det er én ting som går igjen under denne pandemien, så er det at vi har handlet for sent.

Regelen med at du må spille dersom 14 spillere er tilgjengelig

– Vi har alltid vært avhengig av ungguttene. Det du må ha dersom du skal ha en godt drevet klubb, er en klar vei, der spillerne på akademiet har en klar vei for å bli førstelagsspillere.

– Derfor har vi bygd opp troppen vår slik vi har, og gitt så mange unggutter muligheten. Jeg tror vi har gitt debuten til fem spillere i ligacupen i år. Det er slik vi ønsker det, fordi vi har talentene. Vi ønsker å gi dem sjansen til å vokse innad i klubben.

– For meg er det kun en god ting. Dersom det betyr at spillere er utilgjengelig ser vi det som en utfordring, men vi ser også på det som en mulighet til å skape nye spillere, og det ønsker vi også.

Origi er ute

– Nei, han trener fortsatt ikke med laget. Han er toppscoreren vår i denne turneringen, men vi vil savne ham her.

Hvorfor Liverpool ønsket å utsette kampen 28. desember

– Jürgen var veldig klar da han forklarte det etter kampen. Vi mener at vi er i en posisjon der vi må beskytte spillerne.

– Vi synes det er absurd at vi må spille om under 48 timer, av grunnene jeg har forklart, fordi det er mye større fare for skader. I tillegg vil ikke kvaliteten på kampen være så god. Det er sånn det blir dersom en spiller er sliten, da får vi ikke den offensive kvaliteten vi ønsker.

– For det andre er fotballen en lagsport. Når vi mister spillere eller må presse spillere gjennom slikt, blir risikoen større. Det var det vi har prøvd å forklare.

– De andre lagene må du spørre om hvorfor de ønsker å spille under slike omstendigheter. Jeg mener det ville vært lurt å ikke spille, og også på grunn av våre koronatilfeller her, slik at vi har mer tid før den neste kampen.

Liverpool - Leicester spilles onsdag kl. 20.45, og vises på V Sport 1 og Viaplay.