Ingen nye skadde eller syke – men Origi mister kvartfinalen

Pep Lijnders har kommet med en oppdatering på hvordan det går med de Covid-smittede spillerne, og på skadesituasjonen etter Tottenham-kampen.

Før pressekonferansen ga Pep Lijnders en oppdatering til Liverpoolfc.com. Klopps assistent fikk spørsmål om vi kan forvente forandringer i lagoppstillingen i kampen mot Leicester onsdag.

– Ja, vi vet at vi er inne i en intens periode, så det vi alltid gjør er å sette sammen en startoppstilling, vi legger en liten plan og vi forbereder oss godt. Og så vil vi angripe kampdagen. Vi vil fokusere på oss selv; vi vet at i disse travle periodene trenger vi hele troppen.

Det var en intens kamp mot Tottenham søndag kveld, men Lijnders kan fortelle at spillerne var heldige og kom fra bataljonen uten nye skader. 

Divock Origi vil dog gå glipp av kvartfinalen mot Leicester. Spissen har ikke vært å se siden kampen på San Siro 7. desember.

– Han trener fortsatt ikke med laget. Han er toppscoreren vår i denne turneringen så vi vil savne han her, bekreftet Lijnders på pressekonferansen.

Naby Keita og James Milner fikk 90 hele minutter på søndag, etter å ha vært ute en lengre periode med skader, og Lijnders utelukker ikke at ligacup-kampen er en mulighet for andre skadeplagede spillere, som Joe Gomez, å få spilletid.

– Ja, vi må sørge for at vi gjør de riktige tingene for alle, for alle spillerne. Tidligere kamper har vist at vi kan gjøre forandringer, og likevel spille på vår måte. Det er den eneste måten: å spille på vår måte. Selv om vi har lag B, er det alltid plan A.

– Viruset er uforutsigbart

Lijnders fikk også spørsmål om hvordan det går med Virgil van Dijk, Fabinho, Curtis Jones og Thiago Alcantara som alle har testet positivt for Covid-19 den siste uka.

– Det går bra med guttene. Viruset er uforutsigbart, så vi må vurdere situasjonen sak for sak og spiller for spiller. Helsa kommer først så vi må være sikre på at vi ikke forhaster oss, og at de først kommer tilbake når de er klare. Folk undervurderer ti dagers karantene, og tror at man kan spille igjen på dag elleve, men fotball fungerer ikke slik. Man trenger trening. Siden det er en lagsport må man få igjen følelsen av spillet.

Van Dijk, Fabinho og Jones testet alle positivt for viruset før Newcastle-kampen forrige torsdag. De vil være ute til over jul, og det virker usannsynlig at vi får se dem på banen før tidligst Leicester-kampen 28 desember.

– Det viktigste er at de er friske, at de holder seg trygge og at vi gir dem tid. At vi følger retningslinjene og protokollene til legene og forskerne. Det er det viktigste.