– Ben Davies har vært en av de beste midtstopperne i Championship denne sesongen. Han vil ikke trenge lang tid for å bli klar til Premier League

Store ord fra hans tidligere manager.

4. feb 2021 kl 17.47Arild Skjæveland

I går var Ben Davies i troppen til en Premier League-kamp for aller første gang. 25-åringen, som kom til klubben to dager før, ble sittende på benken gjennom hele kampen.

Davies har spilt 129 kamper i Championship de fire siste sesongene, og manager Alex Neil snakker veldig varmt om spilleren.

– Jeg vil si at Ben Davies har vært den beste venstre midtstopperen i Championship denne sesongen. Hurtigheten og ballkontrollen hans. Han gjør veldig sjelden feil, og forsvarsspillet hans har forbedret seg kraftig. Det var ikke slik tidigere, men han har utviklet seg og tatt det til et nytt nivå, sier skotten til LancsLive.

– Dersom du kan forsvare deg mot det fysiske du får mot deg på Championship-nivå, vil det bare være tempoet i kampen og styrken til spillerne han må omstille seg til.

Han tror ikke det vil gå lang tid før midtstopperen er klar for Premier League-fotball.

– Jeg tror ikke han vil bruke lang tid, for det er hans beste ferdigheter. At han leser spillet, og hurtigheten på bakken. Du må være komfortabel med ballen, og være rask nok til å lese spillet, og det er det Ben er best på. Dersom han kan få det ut, slik jeg tror han kan, vil han være en veldig god signering, sier Neil.

Tror han kan gjøre som Robertson

Neil ser ikke noen grunn til at Davies ikke skal slå til på Anfield, på samme måte som andre spillere som har kommet fra mindre klubber i England.

– Dersom du ser på signeringene Liverpool har gjort – Robertson, Wijnaldum, Jota – det er ikke så ulikt som da de kom inn, og de har vist seg å være superstjerner. Jeg ser ikke hvorfor Ben ikke kan bli det samme, sier hans tidligere manager.

Han mener hans tidligere elev har fortjent denne sjansen, men nå er det opp til spilleren selv.

– Det er utallige spillere som har kommet opp gjennom Championship, som har blitt kvalitetsspillere i Premier League. Av alle jeg har jobbet med, er Ben så god som noen når det kommer til potensialet til å spille der.

– Som med alt annet, så må han gjøre seg fortjent til sjansen. Du blir ikke bare gitt noe i fotball. Han har fortjent overgangen, så nå må han gjøre seg fortjent til sjansen – og når han får den, må han vise alle hva han har inne, og det vil ikke påvirke Ben. Han vet at den harde jobben bare er begynnelsen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]