Spår at City vil forsøke å utnytte Liverpools manglende luftstyrke

Liverpool savner fysikken til Virgil van Dijk, Joel Matip og Joe Gomez, og det tror Manchester Evening News at Pep Guardiola vil forsøke å utnytte.

4. feb 2021 kl 15.29Einar Kvande

Manchester City har ikke slått Liverpool på Anfield siden mai 2003, og Jürgen Klopp har hatt et psykologisk overtak på Pep Guardiola etter kampene på Merseyside de siste sesongene.

Forrige gang lagene møttes på Anfield vant Liverpool 3-1 etter scoringer av Fabinho, Mohamed Salah og Sadio Mané, før Bernardo Silva gjorde et trøstemål for City tolv minutter før full tid. Fabinho og Mané spilte ikke mot Brighton onsdag kveld på grunn av skader, men begge har en mulighet til å rekke søndagens viktige toppoppgjør.

Da lagene møttes i Manchester tidligere denne sesongen endte det 1-1. Salah ga Liverpool ledelsen, før Jesus utlignet.

Guardiolas lag er som regel spekket med små og teknisk gode spillere, men denne sesongen har City gått fra å være sårbare på dødballer til å få en av de beste statistikkene i Premier League på dødballer i begge straffefelt, skriver Manchester Evening News.

Fire fyrtårn

Nå har de nemlig en forsvarsrekke med tre fyråtrn som rydder unna det meste i eget felt, og som også er et farlig våen på offensive cornere og frispark. 1,91 meter høye Aymeric Laporte og 1,88 meter høye Ruben Dias og John Stones. Foran seg på midtbanen har de også 1,91 meter høye Rodri. Denne kvartetten feiet all motstand unna i lufta til og med mot Burnley på Turf Moor i går kveld, hvor kraftplugger som Ben Mee og James Tarkowski ble for smågutter å regne. 

Dette var første gangen Dias, Stones og Laporte startet en kamp sammen, og det kan fort bli samme oppskrift på Anfield. Liverpool har vært sårbare på dødballer denne sesongen, og har sluppet inn seks mål på dødballer sammenlignet med Citys to. Bare West Ham og Arsenal kan matche Citys gode defensive statistikk på dødballer.

Mot Brighton gikk Liverpool til det skritt å slå korte cornere, da det ikke virket som de hadde tro på at de kunne konkurrere med de høye Seagulls-spillerne i lufta.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]