Bekreftet:Har spilt på nivå fem, fire, tre og to i England - nå er Ben Davies klar for de regjerende engelske mesterne!

Liverpool henter stopper fra Championship for å lette stopperkrisen.

1. feb 2021 kl 20.59[email protected]

Søndag ble det kjent at Liverpool hadde innledet forhandlinger med Preston North End om deres forsvarsspiller Ben Davies. Nå bekrefter Liverpool at de henter 25-åringen for å løse deler av stopperkrisen.

Liverpool må ut med 500.000 pund i denne omgang, men prisen kan stige med 1,1 millioner pund basert på diverse klausuler, deriblant eventuelle landskamper for England.

Preston har også krav på 20 prosent fra et eventuelt videresalg.

Bereist 25-åring

Davies har hele sin karriere vært bundet til Preston, men har vært innom flere klubber i divisjonssystemet på lån før han nå fikk drømmeovergangen til Liverpool. 25-åringen har spilt for Tranmere Rovers, Southport, Newport og Fleetwood Town. 

Etter å ha startet karrieren som venstreback har han utviklet seg til å bli en av Championships beste midtstoppere.

GOD FOT: Davies har en god pasningsfot.

GOD FOT: Davies har en god pasningsfot.

Fortiden på venstrebacken gjør at han innehar mange kvaliteter som kan passe inn i Liverpool. 

Jonathan Breeze, som kommenterer Prestons kamper, beskriver han som en av lagets raskeste spillere, som er god på å slå pasninger gjennom ledd med venstrefoten, slik Liverpool-supportere har vært vant med å se sine beste stoppere gjøre de siste sesongene. 

– Han er en sterk spiller, god i luften, og er en av de raskeste spillere i stallen. Hans største styrke er evnene hans med ballen i beina - han er rolig, og starter mange av angrepene våre, sier kommentatoren til The Anfield Wrap i en spesial-episode om stopperen. 

– Det er ikke lenge siden Preston møtte Manchester City, og han fikk prøve seg på Sterling, Jesus - slike spillere, og han gjorde seg på ingen måte bort. Jeg tror han kan overraske Liverpool-supportere. 

Han er dyktig til å forsvare seg i en-mot-en-situasjoner, som Liverpools stoppere ofte havner i, og farten gjør ham komfortabel i slike situasjoner. I Twitter-tråden under kommer hans styrker tydelig frem. 

Breeze understreker at Liverpool får en god avtale grunnet 25-åringens kontraktsituasjon. 

– Det har vært mye interesse for ham, både fra Premier League og Championship. For tolv måneder siden ønsket «North End» 15-20 millioner pund for ham. 

Davies beskrives også som en fin fyr, som alltid har tid til overs til å ta en prat med supportere og klubbens mediekanaler. 

Liverpool kapret overgangen

Det så lenge ut til at 25-åringen skulle bli Celtics eiendom, men så kom Liverpool inn i bildet. Også Sheffield United og Burnley skal ha ønsket seg spilleren.

– Vi er veldig fornøyde med avtalen, da alternativet var at han reiste til Celtic uten at vi fikk noe igjen for det, sier Peter Ridsdale, som representerer Preston-eierne, til TalkSport.

Celtics manager beskrev det som et slag i magen å miste stopperen til Liverpool i siste liten. 

Ben Davies har spilt på nivå fem, nivå fire, nivå tre og nivå to i England. Nå skal han få prøve seg på det øverste nivået for de regjerende mesterne.

Velkommen til Liverpool og lykke til, Ben Davies!

Vi kommer tilbake med mer utover kvelden...

Har du innspill til journalisten?
[email protected]