Må klare seg uten Mané og Fabinho mot Brighton

Duen blir tidligst klar mot Manchester City.

2. feb 2021 kl 21.16Arild Skjæveland

Fabinho har mistet de to siste kampene mot West Ham og Tottenham på grunn av en muskelskade. Også Sadio Mané mistet kampen mot West Ham på grunn av problemer med en muskel – men det er ikke ventet at det skal være alvorlig for noen av dem.

Det er likevel alvorlig nok at de ikke kommer til å spille mot Brighton onsdag kveld.

Jürgen Klopp fikk spørsmål om skadesituasjonen på dagens pressekonferanse, og hadde ikke nyheter å komme med på den fronten. Han fortalte at situasjonen var lik som før helgens kamp.

Det vil også bety at Naby Keita er ute. Det er en stund siden vi har fått en oppdatering på situasjonen til midtbanespilleren.

Trolig vil det bli Nathaniel Phillips og Jordan Henderson i midtforsvaret, som mot West Ham. Ben Davies kan være et alternativ fra benken.

Tilbake mot City?

Klopp gikk ikke nærmere inn på det, men David Maddock i The Mirror meldte på fredag at det var håp om at Fabinho skulle bli spilleklar mot Manchester City på søndag.

Han kunne fortelle at brasilianeren ikke er langt unna.

– Nat og Hendo har sett veldig bra ut. Fabinho er ikke så langt unna, og han kan spille i den posisjonen åpenbart, sa Klopp om midtstopperplassen.

Han var naturlig nok glad for å ha flere alternativer i den posisjonen resten av sesongen.

– Nå har vi alternativer igjen, og med alle kampene vi har i vente, var det noe vi måtte sørge for at vi hadde. Så handler det om at spillerne må jobbe og ta sjansen. Slik er det, sier han.

Med Mané vet vi ikke mer enn at det ikke skal være alvorlig.

Liverpools neste kamp er hjemme mot Brighton. Den kampen spilles onsdag kl. 21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]