Matip ute resten av sesongen

Joel Matip kommer ikke til å spille igjen denne sesongen.

1. feb 2021 kl 23.21Arild Skjæveland

Det har vært en dag med mange oppløftende nyheter – men nå kom også noen veldig triste nyheter.

Joel Matips leddbåndskade i ankelen er så alvorlig at han ikke kommer til å spille igjen denne sesongen. 

– Dessverre har vi nå funnet ut at Joel kommer til å være ute resten av sesongen, etter at alle har sett på det, sier Klopp til Liverpoolfc.com.

– Han vil bli klar til pre-season, og problemene vil være løst, sier Klopp om midtstopperen sin.

Han forteller at Matip har spilt småskadet lenge, men har spilt med smertene for å hjelpe laget.

– Til slutt må vi innrømme at han gjorde det. Situasjonen er slik at sesongen startet, og Joel var skadet. Vi skal ikke glemme at han gjennom Schalke omtrent spilte alt, og aldri hadde problemer. Så var han uheldig med en takling fra Koulibaly mot Napoli i kampens siste sekund, og i Everton-kampen av alle ting, og småting med foten her og der.

– På grunn av situasjonen vår, der ingen egentlig kan vente på grunn av situasjonen med Virgil og Joe ute, måtte vi finne den beste mulige løsningen for når han kan spille igjen.

Situasjonen det skjedde

Han spilte en veldig god førsteomgang mot Spurs, før han plutselig måtte ut i pausen.

– Det var veldig uflaks, for det var en strålende takling han gjorde, da han reddet oss i Tottenham-kampen og stoppet Son. Han skadet ankelen, fortsatte i kampen, og er nå ute resten av sesongen. Du kan se hvor mye han prøvde å bli på banen og hjelpe oss.

– Vi kommer til å vente på ham. Han har nå resten av sesongen, og så sommeren før pre-season for å bli klar igjen – og det kommer han til å være.

Med det har Liverpool alvorlige skader på alle sine tre førstevalg på midtstopperplass, og det er usikkert om noen av de kommer til å spille igjen denne sesongen.

De røde har også Fabinho skadet, men det skal ikke være alvorlig. Nå vil alternativene på midtstopperplass være Fabinho, Jordan Henderson, Ozan Kabak, Ben Davies, Nathaniel Phillips og Rhys Williams.

Midtstopperen ble byttet ut til pause mot Tottenham, og han ble sendt på skann på fredag. Det er nok flere grunner til at Liverpool ikke har bekreftet skadeomfanget før nå. Dette har nok vært en medvirkende grunn til at klubben har gått ut og hentet to midtstoppere i dag – og hadde denne informasjonen vært ute før, ville selgende klubber vært i en bedre forhandlingsposisjon.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]