Mo med prestasjon man må tilbake til Rush sine velmaktsdager for å finne maken til

Mohamed Salah har nå scoret over 20 mål i alle turneringer for fjerde sesong på rad!

1. feb 2021 kl 09.58Einar Kvande

Da Mohamed Salah satte inn Liverpools første mål mot West Ham var det samtidig egypterens første scoring for Liverpool siden desember. Men egypteren ga seg ikke med det, og gjorde også Liverpools andre mål i 3-1 seieren.

– Han scoret faktisk et mål mot Tottenham også, men det ble ikke tellende, minnet Jürgen Klopp pressen om etter kampslutt. 

– Jeg er klar over at den scoringen ikke ble tellende, men det var en strålende scoring. Han hadde ikke noe å gjøre med at scoringen ble annullert. Det var en hands i oppbyggingen av angrepet. Selve scoringen var strålende. Det var et klart signal om at ting fungerte for ham igjen. 

– Mot West Ham spilte han en super kamp. Han var veldig involvert i spillet, og sentral i det meste vi foretok oss. Han var fleksibel, holdt på ballen, pasningene var gode, og han bidro sterkt til at vi kunne kontrollere kampen mot slutten. 

– Det første målet hans var supersmart. Jeg har ikke sett det i reprise, men fra mitt ståsted så det ut som Fabianski ikke kunne se ballen fordi feltet var fullt av spillere, og Mo bare vippet ballen inn i hjørnet.

– Det andre målet hans kom etter en kontring. Det var to pasninger før Mo fikk ballen. Den siste pasningen fra Shaq var spektakulær, og førstetouchen til Mo var enestående. I verdensklasse. Og så en fin avslutning. Det var en topp kamp, med topp scoringer.

Rush klarte det i seks sesonger på rad

Salahs to scoringer betyr at han nå er Premier Leagues toppscorer med tre måls margin ned til Tottenham-duoen Harry Kane og Son Heung-Min.

Totalt har egypteren gjort 21 mål for Liverpool i alle turneringer denne sesongen, og dermed har han gjort over 20 mål for Liverpool i alle turneringer for fjerde sesong på rad. Det har ingen Liverpool-spiller klart siden Ian Rush gjorde det seks ganger på rad fra 1981/82 til 1986/87.

– Jeg er ikke overrasket. Jeg jobber med ham daglig, og han vil aldri miste måltørsten. Det er jeg sikker på. Han er en verdensklasse-spiller, det er det ingen tvil om, sier Klopp om den saken.

– I de ukene som er gått nå, der han ikke har scoret så mange mål, har jeg til stadighet gjentatt at det eneste du kan gjøre er å forsøke igjen og igjen. Du må ta gode avgjørelser, eller rettere sagt bedre avgjørelser.

– I denne kampen tvang han ikke frem ting. Det første målet var et veldig smart mål. Hadde dette vært i de foregående ukene hadde han trolig forsøkt å skyte mellom beina på folk eller noe slikt, men nå beholdt roen og overblikket, og chippet ballen i lengste hørne. En scoring i toppklassen.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]