Nederlenderen som kunne ha havnet på Anfield isteden for Virgil van Dijk

Liverpool viste stor interesse for en annen nederlandsk midtstopper før de kjøpte Virgil van Dijk.

24. feb 2021 kl 11.06Einar Kvande

Før Liverpool betalte 75 millioner pund for Virgil van Dijk i januar 2018 gjorde de en grundig analyse av en rekke potensielle midtstoppere. En annen nederlender som ble vurdert var Stefan de Vrij i italienske Lazio, rapporterer Liverpool Echo.

Akkurat som Van Dijk var også De Vrij nederlandsk landslagsspiller med mange av de egenskapene som Jürgen Klopp var ute etter når han skulle hente inn en ny midtstopper.

Tidligere Everton-spiller Ian Atkins, som jobbet rekrutteringssjef i Europa for Everton mellom 2012 og 2016, hadde blitt god venn med De Vrij, som da var i Feyenoord, under et speideroppdrag i Nederland i 2013. Det er han som forteller til lokalavisen hvor nær De Vrij var å bli Liverpool-spiller i 2017.

– Jeg vet at Liverpool på et tidspunkt var veldig interesserte, sier Atkins.

– Stefens kontrakt med Lazio gikk mot slutten, og Inter var veldig ivrige og tilbød ham en god kontrakt, men så kom Barcelona på banen. Barca hadde snakket med ham, og Stefan ringte meg og spurte hva jeg ville ha gjort. Jeg sa til ham at det er ikke hver dag du får sjansen til å spille for Barcelona. Men de hadde Pique, og de ønsket fire midtstoppere, og Stefan ville ha vært en av dem som ville ha vært inn og ut av startoppstillingen.

– Det var også komplikasjoner rundt presidenten i klubben, så jeg fortalte ham at han måtte sørge for å ikke miste Inter selv om han også vurderte Barcelona.

– Liverpool hadde snakket med ham, men de sikret seg en kjempegod midtstopper for å være ærlig. De følte at Virgil Van Dijk hadde litt mer å by på enn Stefan, og de hadde rett, for Klopp liker å stå høyt med forsvarsrekka, og Van Dijk er litt mer mobil enn Stefan. Jeg har sagt dette til Stefan, og han måtte bare si seg enig i det.

De Vrijs kontrakt med Lazio løp ut etter 2017/18-sesongen, og han gikk til Inter. Liverpool hadde på det tidspunkt allerede sikret seg Van Dijk. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]