RB Leipzig kan tape 3-0 dersom de ikke finner en nøytral stadion for møtet med Liverpool

UEFA har kommet med sine regler og retningslinjer for sluttspillet i Champions League.

2. feb 2021 kl 18.25Arild Skjæveland

På mandag kom meldingen om at tyske myndigheter ikke gir unntak for idrettsutøvere for de strenge innreisereglene i landet. Det betyr at det fortsatt er uklart hva som vil skje med 8.delsfinalen mot RB Leipzig på Red Bull Arena om nøyaktig to uker. 

Det er en utfordring for Julian Nagelsmann sitt lag.

UEFA har i dag kommet med sine regler og retningslinjer for europacupene denne våren, og der står det at «hjemmelaget må finne et passende alternativ, som må være i et nøytralt land», ifølge Associated Press (AP).

RB Leipzig har seks dager på seg til å informere UEFA om hva de vil gjøre, og hvor kampen skal spilles. Dersom den ikke kan spilles, vil de risikere å tape 3-0.

Kan få forlengelse

UEFA har til en viss grad planlagt for at det kan oppstå slike problemer denne sesongen. I verste fall kunne gruppespillet i Champions League bli spilt helt til 28. januar – men det var en situasjon de slapp unna.

AP melder at 8. delsfinalene må være ferdigspilt innen 2. april. Etter planen skal de siste kampene denne runden spilles 17. mars – i god tid før kvartfinalene 6. og 7. april.

Liverpool vant sin gruppe, og har derfor bortekamp først, med retur på Anfield.

Liverpools neste kamp er hjemme mot Brighton. Den kampen spilles onsdag kl. 21.15, og sendes på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]