Salah kan tangere Dalglish-rekord mot Brighton

Egypteren trives veldig godt mot The Seagulls.

3. feb 2021 kl 13.22Einar Kvande

Mohamed Salah har gjort fem mål på de sju kampene han har spilt for Liverpool mot Brighton. Dermed trenger egypteren en scoring til for å tangere Kenny Dalglish sin klubbrekord, som lyder på seks mål mot Brighton, melder Liverpoolfc.com. Dalglish spilte 10 kamper mot sørkystklubben.

Salah er Premier Leagues suverene toppscorer med 15 mål, noe som er tre mål mer enn Manchester Uniteds Bruno Fernandes og Tottenham-duoen Harry Kane og Son Heung-min.

Totalt har Salah scoret 21 mål for Liverpool i alle turneringer denne sesongen. Det er bare to mål mindre enn han nettet i hele fjorårsesongen, da Liverpool ble ligamestere for første gang på 30 år.

Liverpools nummer 11 har scoret fire mål på sine tre siste kamper, og ligger dermed bare tre mål bak Ian St John, som er på 13.plass på listen over Liverpools flittigste målscorere gjennom tidene med sine 118 mål.

Liverpool er ubeseiret på tolv kamper mot Brighton. De har vunnet 10 og spilt uavgjort i to av disse. Siste tap mot sørkyst-klubben kom på hjemmebane i FA-cupen i 1984, da Liverpool tapte 2-0.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]