Liverpools tøffe februar-program, som kunne ha vært enda hardere

Liverpool skal spille seks kamper på de neste 25 dagene.

3. feb 2021 kl 10.01Einar KvandeEinarKvande

Kveldens kamp mot Brighton er starten på en veldig tøff februar for Liverpools del. De helrøde skal spille fem Premier League-kamper og en Champions League-kamp i løpet av årets korteste måned. Og kamp-programmet kunne fort ha vært enda dettere, hadde ikke Jürgen Klopps mannskap blitt slått ut av FA-cupen av Manchester United i januar. Med seier på Old Trafford i den kampen skulle Liverpool nemlig ha vært vertskap for West Ham mellom de to viktige ligakampene mot Manchester City og Leicester.

Det er heller ikke hvilken som helst motstand Liverpool møter i februar. Tre av kampene er mot lag som kjemper i tetsjiktet, inkludert en hjemmekamp mot ligaleder Manchester City kommende søndag. Bare en uke senere gjester så Liverpool tabellfirer Leicester, som ligger kun ett poeng bak de røde i skrivende stund. Det blir utvilsomt en tøff oppgave mot Brendan Rodgers sine disipler på King Power Stadium.

Men aller først er det altså Brighton som kommer på besøk til Anfield i kveld. Fire dager frem i tid er det så duket for sesongens viktigste kamp på Anfield så langt. Manchester City er fire poeng foran Liverpool, med en kamp mer spilt, så det er ikke tvil om at dette er en svært viktig kamp for Anfield-klubben. Med seier vil de være i ryggen på City, mens man for alt i verden må unngå tap, for da vil de lyseblå få en luke på sju poeng, og i tillegg ha en kamp til gode. Skjer det, kan toget fort gå når det gjelder kampen om ligatittelen for de røde. Med uavgjort er situasjonen i det minste status quo.

Konkurrentene skal spille FA-cup

På grunn av at Liverpool er utslått av FA-cupen får de røde i det minste et pusterom mellom de viktige toppkampene mot Manchester City på Anfield og Leicester på King Power Stadium. Det gjør nemlig ikke Liverpools motstandere i disse to kampene. Manchester City spillter borte mot Swansea i FA-cupens tredje runde tre dager etter matchen på Anfield, mens Leicester har hjemmekamp mot Brighton i cupen samme dag, noe som vil si bare tre dager før deres kamp mot Liverpool.

Etter besøket i Leicester må Jürgen Klopp og hans mannskap skifte fokus til Champions League, og bortekampen mot RB Leipzig. Det er fortsatt helt i det blå hvor denne kampen skal spilles. Bundesliga-klubben risikerer å tape kampen 3-0 om de ikke finner en egnet nøytral stadion i løpet av denne uken. På mandag kom nemlig meldingen om at tyske myndigheter ikke gir unntak for idrettsutøvere når det gjelder de strenge innreisereglene i landet. Dermed vet man fortsatt ikke til hvilket land Liverpool skal reise for å spille denne kampen, og matchen kan også bli utsatt til en senere dato.

Har en høne å plukke med Everton

Fire dager etter datoen for Champions League-matchen er det så duket for lokaloppgjør på Anfield. Liverpool har litt av hvert å revansjere fra derbyet på Goodison tidligere i høst, der både Virgil van Dijk og Thiago ble grisetaklet og langtidsskadet, og Liverpool på overtid ble snytt for et vinnermål av VAR.

De røde får et puserom fra Everton-kampen den 20. februar til bortekampen mot Sheffield United åtte dager senere. Søndagskampen på Bramall Lane avslutter en hektisk februar, hvor pusterommet på åtte dager mellom de to siste kampene er det lengste Jürgen Klopps mannskap får. På grunn av cupexiten i januar får de røde også seks dager mellom kampene mot City og Leicester. Ellers går det fra 3-4 dager mellom hver kamp. Det er fire dager fra kampen mot Brighton til kampen mot City, tre dager fra kampen i Leicester til bortekampen mot Leipzig, og ditto fra kampen mot Leipzig til Merseyside-derbyet.