Chelsea kan komme til Anfield med skadefri tropp

Situasjonen er en helt annen i London-klubben, enn i Liverpool.

2. mar 2021 kl 08.47Arild Skjæveland

Mens Liverpool måtte klare seg uten 12 spillere som ellers ville vært aktuell for en førstelagstropp i søndagens kamp mot Sheffield United, er situasjonen en helt annen i Chelsea.

London-klubben har klatret forbi Liverpool på tabellen, og torsdagens møte mellom de to lagene er en nøkkelkamp i jakten på topp fire. Thomas Tuchels lag er poenget foran Liverpool, og ett poeng bak West Ham på den viktige fjerdeplassen.

Dersom det blir en vinner av oppgjøret på Anfield, vil det laget klatre midlertidig inn på topp fire. West Ham spiller ikke før mandag kveld, når de tar imot Leeds United.

}

Skadefri tropp

Tuchel har fått orden på resultatene i Chelsea etter at han fikk jobben i slutten av januar. Nå har han også hele troppen sin tilgjengelig.

Thiago Silva, som har gjort sakene sine veldig bra på Stamford Bridge etter at han kom fra Paris Saint-German i sommer, har vært ute med en lårskade siden 4. februar. Han har vært tilbake i trening i over en uke, men måtte stå over da Chelsea og Manchester United spilte 0-0 på søndag.

– Han hadde en individuell økt på banen i dag, og det var et stort steg for ham. Jeg håper at han vil kunne trene sammen med gruppen neste uke, sa Tuchel før helgen.

Dermed vil trolig 36-åringen være tilgjengelig på Anfield. Det er Andreas Christensen som har vikariert i hans plass de siste ukene, og dansken har gjort sakene sine bra. Christensen ble veldig sentral da Liverpool og Chelsea møttes tidlig i sesongen, da han ble utvist for å rive ned Sadio Mané. Det gjorde at de helrøde kunne sette inn Thiago Alcantara for sin debut, og kontrollere kampen fullstendig.

Callum Hudson-Odoi er den eneste andre bekymringen for Chelsea før torsdag. Han ble byttet ut mot Manchester United etter det Tuchel sa var «taktisk, og en liten skade». Det har ikke kommet rapporter om at det er noe annet enn en liten smell.

Liverpool - Chelsea spilles torsdag kl. 21.00, og vises på TV 2 Sport Premium og Sumo.

Har du innspill til journalisten?
[email protected]