Nå blir det semifinale på Portman Road

Liverpool var klart sterkere enn Arsenal i kvartfinalen i FA Youth Cup.

30. apr 2021 kl 22.12Einar Kvande

Liverpools juniorer er klare for semifinalen i FA Youth Cup, etter at de slo Arsenal 3-1 i kvartfinalen på Anfield.

Scoringer av Max Woltman og James Norris i første omgang la grunnlaget for en relativt komfortabel seier. Mateusz Musialowski økte til 3-0 tidlig i annen omgang, og Arsenals mål på straffespark tjue minutter ut i omgangen ble aldri noe annet enn et trøstemål.

Marc Bridge-Wilkinsons mannskap vil nå møte Ipswich Town på Portman Road i semifinalen.

Liverpools første scoring i kveld kom etter et godt innlegg fra høyreback Conor Bradley. Han fant hodet til James Balagizi, som headet ballen behersket ned i beina til Max Woltman. Sistnevnte satte ballen kaldt i hjørnet med venstrebeinet.

Senere i omgangen fikk Tylor Morton straffespark i en situasjon med Miguel Azeez, og James Norris var sikkerheten selv fra elleve meter.

Gjestene begynte andre omgang bra, men kampen ble avgjort tidlig i omgangen, da Balagizi vant ballen på egen halvdel. Han spilte fint frem Musialowski. Polakken satte fart og lurte et par mann før han satte ballen i mål foran The Kop.

Arsenal øynet håp da Billy Koumetio felte Kahyon Edwards, og Azeez satte straffesparket i mål.  Da gjenstod det 25 minutter å spille. Men anført av en god Jarell Quansah i Liverpool-forsvaret holdt vertene stand, og kan se frem til semifinale i juniorcupen mot Ipswich på bortebane i mai.