Manchester United har bare to spillere på skadelista foran møtet med Liverpool

Ole Gunnar Solskjær har ingen nye skadebekymringer etter torsdagens semifinale i Europa League mot AS Roma.

30. apr 2021 kl 18.42Einar Kvande

Den langtidsskadede duoen Anthony Martial og Phil Jones er de eneste spillerne som ikke er tilgjengelige for Ole Gunnar Solskjær på søndag. 

– Det ser ikke ut som vi har noen alvorlige skader. Den første morgenen etter en kamp er du selvsagt sliten. På dag to kjenner du om det er noen langtidseffekt på kroppen din. Mot slutten av min karriere trengte jeg noen dager til å komme til hektene igjen etter slike kamper, sa Manchester United-manageren under sin pressekonferanse fredag.

Kristiansunderen valgte å hvile Dane Henderson og Daniel James mot Roma, etter at de begge spilte i den målløse kampen mot Leeds forrige helg. Mason Greenwood spilte kun det siste kvarteret mot italienerne. Spillere som Alex Telles, Eric Bailly og Donny van de Beek er også tilgjengelige for Solskjær.

– Du kan ikke ta noe for gitt foran noen kamper. Så vi må vente til søndag morgen for å se hvilken tilstand spillerne er i, uttalte nordmøringen i dag.

– Det var en intens kamp på torsdag, så vi må se hvem som er best opplagt til å spille mot Liverpool. Vi tar ikke noe for gitt i Europa League, selv om vi leder med fire mål etter den første semifinalen, fortsatte han.

– Vi vil stille med et sterkt lag også i den andre semifinalen, og søndag morgen vil vi bestemme oss for hvem vi skal benytte mot Liverpool, for den første semifinalen var en hard kamp.

Englands to mestvinnende klubber

Det er Englands to mestvinnende klubber som møtes på søndag. Oppgjøret på Anfield tidligere i sesongen endte målløst, mens United vant FA-cupkampen på Old Trafford i vinter 3-2. 

Begge lag spilte uavgjort i helgen, mot henholdsvis Newcastle og Leeds. 

United er ubeseiret på 13 Premier League-kamper, mens Liverpool er ubeseiret på sine fem siste ligakamper. En seier for United vil garantere dem Champions League-fotball neste sesong. 

Ole Gunnar Solskjær og Jürgen Klopp har bare møtt hverandre fem ganger som managere, og begge har en seier hver. De tre andre kampene har altså endt uavgjort.