Vi får se bortesupportere på tribunen allerede denne sesongen

Gode nyheter for heldige røde som får ta turen til Turf Moor.

30. apr 2021 kl 11.48Arild Skjæveland

Etter 17. mai vil det være tillatt med inntil 10 000 tilskuere på engelske fotballstadioner. Det gjør at den nest siste serierunden blir flyttet til midtuken, slik at alle lag i Premier League får ha én hjemmekamp og én bortekamp foran supportere.

Det er kun de største stadionene som får ta inn 10 000 supportere. Det er 25 prosent av kapasiteten som gjelder ellers, noe som vil bety i overkant av 5600 på tribunene når Liverpool gjester Turf Moor.

Nå er det klart at det også blir bortesupportere på tribunene. Frem til nå har planen vært at stadionene kun skal fylles med hjemmesupportere denne sesongen, melder The Times

280 heldige

Premier League-sjef Richard Masters har skrevet et brev til de 20 klubbene, der han informerer om at myndighetene vil tillate bortesupportere etter 17. mai.

Premier League ønsker at fem prosent av stadionkapasiteten skal brukes på bortesupportere. Det betyr 500 fra Crystal Palace og 9500 røde på Anfield i siste serierunde, og 280 heldige røde supportere i borteseksjonen på Turf Moor mot Burnley.

At myndighetene vil tillate bortesupportere allerede nå er svært godt nytt før neste sesong, og mer og mer tyder på at vi får se helt fulle tribuner og mye liv på stadionene igjen når 2021/22-sesongen sparkes i gang 14. august.