Ingen hjelp å få fra Ole Gunnar Solskjærs B-lag - nå er oppgaven blitt veldig vanskelig for Liverpool

Leicester vant på Old Trafford, og dermed har oppgaven med å nå Champions League blitt enda vanskeligere for Liverpool.

11. mai 2021 kl 20.52Einar Kvande

Manchester United-manager Ole Gunnar Solskjær gjorde hele ti endringer i startoppstillingen foran kveldens kamp mot Leicester. Nordmannen bebudet på forhånd at han kom til å rotere på laget, og han stilte med et tilnærmet B-lag mot Brendan Rodgers sitt mannskap.

Manchester City er ligamestere

En blanding av tenåringer og spillere over middagshøyden klarte ikke å holde stand mot Leicester, som tok ledelsen ved Luke Thomas allerede etter ti minutters spill. Mason Greenwood utlignet fem minutter senere, men avgjørelsen falt da Caglar Soyuncu steg til værs og headet inn 2-1 etter 66 minutter.

Denne scoringen fikk den lyseblå delen av Manchester til å juble, mens den røde delen av Merseyside fortvilte. Resultatet på Old Trafford betyr nemlig at Manchester City kan titulere seg som Premier League-mestere 2020/21, mens Liverpools oppgave med å ta seg til Champions League er blitt betydelig vanskeligere.

Leicester passerte Chelsea

Nå er det nemlig hele ni poeng opp til Leicester for Liverpool. Blåtrøyene har imidlertid to kamper mer spilt enn de røde, men disse må vinnes skal Champions League-håpet leve når det gjenstår to ligarunder. 

Leicester er nå oppe på tredjeplass, med 66 peong på 36 kamper. Liverpool på sjetteplass har 57 poeng på 34 kamper. Chelsea på fjerdeplass har 64 poeng på 34 kamper, og er vertskap for Arsenal i morgen. Skulle laget fra vestkanten avgi poeng i den kampen, vil de fortsatt ligge på fjerdeplass, og dermed være laget som Liverpool har best mulighet til å ta igjen.