Seriøse kilder: Rafael Benítez kan bli Everton-trener i kveld

På dagen 17 år siden han tok Liverpool-jobben er Rafa Benítez nære et sjokkerende karrierevalg.

16. jun 2021 kl 20.20Øystein Tronstad

Tidligere Liverpool-trener Rafael Benítez ser ut til å snart vende tilbake til England, Premier League og Liverpool, men denne gangen på «feil side» av byen som Carlo Ancelottis erstatter.

Dette ser ut til å skje på dagen 17 år siden han tok over trenerjobben på Anfield som Gérard Houlliers etterfølger.

Flere seriøse medier, The Telegraph, Sky Sports, Liverpool Echo med flere, melder at Benítez er førstevalget og at spanjolen kun er detaljer unna å være klar på Goodison.

Etter at 61-åringen forlot Valencia og Spania i 2004, har han trent Liverpool, Inter, Chelsea, Napoli, Real Madrid, Newcastle og Dalian Pro. Everton kan bli den fjerde klubben Ancelotti og Benítez har til felles etter Napoli, Chelsea og Real Madrid.

Liverpool-jobben, fra 2004 til 2010, er hans klart lengste av oppholdene.

Personlige grunner

Sånn sett er det ikke første gang at spanjolen tar en upopulær jobb sett med Liverpool-øyne, men det er trolig personlige forhold som lokker Benítez til Everton-stillingen.

Maria de Montserrat, Rafas kone siden 1998, har bodd i Liverpool siden mannen tok ansvaret på Anfield. Det fortsatte hun med da han reiste til Milano

Paret har to døtre, Ágata og Claudia, og familien har slått rot i Wirral hvor de har trivdes godt. Benítez har pendlet til sine nye jobber og «bor» sånn sett fortsatt i Liverpool.

Om familien har Rafa tidligere uttalt:

– De har alle sine venner her og hun yngste tror at hun er fra Liverpool, siden hun har bodd her hele sitt liv.

Liverpool.no vil følge saken videre og oppdatere.