Er Owen Beck den neste storspilleren?

18-åringen er i slekt med Ian Rush, hadde et hattrick med målgivende mot Spurs i desember og har akkurat signert en langtidsavtale.

15. jul 2021 kl 11.05Øystein Tronstadoysteit

Owen Beck er noe så spennende som en ung og offensiv venstreback, med et venstrebein som bidro med seks målpoeng for U23-laget.

Nå har han signert en langstidsavtale med de røde og ser frem mot fortsettelsen.

Vil spille for Liverpool

– Jeg vil virkelig bare gjøre alt jeg kan for å komme inn på førstelaget. Bare fortsette å imponere med hver sjanse jeg får, jobbe hard og gjøre mitt, sier Beck til Liverpoolfc.com.

En sterk førstesesong med Liverpool U23, med blant andre tre målgivende mot Tottenham i desember, gjorde at han også ble kalt opp for Wales U21.

TATT STEG FOR STEG: Siden U13-nivå har Owen Beck vært i Liverpool og jobbet seg videre.

TATT STEG FOR STEG: Siden U13-nivå har Owen Beck vært i Liverpool og jobbet seg videre.

– Hvis jeg spiller for U23 vil jeg bare fortsette å gå for mål, målgivende og å holde buret rent, gjøre alt jeg kan for å hjelpe laget. For Wales så håper jeg å bli kalt opp igjen for U21, og fortsette å utfordre mot førstelaget.

Får gode råd på trening

18-åringen er en av flere unge som får vise seg frem på treningsleiren i Østerrike. Beck benytter anledningen til å lære så mye han kan.

– Jeg føler at hver dag vi trener er en sjanse til å imponere trenerne og spillerne. Det kommer alltid til å være tøft med så mye talent som er her, men å spille med dem er en styrke også.

Spesielt legger han merke til lederskikkelsene i laget, erfarne karer som Virgil van Dijk og James Milner, men og Kostas Tsimikas fordi de to spiller i samme posisjon.

– Spillere som Milner og lederne i laget: de hjelper deg når du spiller på laget deres, prater til deg og gir tilbakemeldinger. Og gjør du en feil kommer de ikke etter deg for deg, de gir høflig beskjed og det gjør mye for selvtilliten.

Gått gradene i rødt

Unggutten har vært i Liverpool siden U13-nivå og har gått gradene frem til han signerte sin første proffkontrakt i fjor. Han var aldri i tvil om å forlenge den.

– Jeg er glad for å signere en langtidskontrakt her og selv om det er en lang avtale vil jeg fortsette med å jobbe hardt så jeg kan fortjente den neste, og gjøre alt jeg kan for å fortsette karrieren min, sier Beck som er i slekt med selveste Ian Rush.