Ny imponerende seier for U23-laget

Barry Lewtas mannskap fortsatte den ubeseirede rekken da de møtte Derby Countys U23-lag mandag ettermiddag.

31. aug 2020 kl 21.19 Jens Hapnes Rege

Liverpool U23 spilte uavgjort med The New Saints og vant mot Carlisle United i sine to første treningskamper, og fortsatte den gode trenden da de møtte Derby Countys U23-lag mandag ettermiddag. 

Etter bare fem minutter tok de rødkledde initiativet. Paul Glatzel ble felt i straffefeltet da han tok med seg en pasning fra Jack Bearne mot mål, og valgte å ta ansvaret selv.

19-åringen, som trente med førstelaget etter Korona-pausen, var sikker fra krittmerket og sendte U23-laget i en tidlig ledelse. 

Ungguttene fortsatte å presse på for å øke ledelsen, men hverken Luis Longstaff eller Glatzel greide å omsette sine muligheter til mål. I stedet var det gjestene som utlignet. 

Derby satte i gang en fruktbar kontring som ga utligning mot spillets gang midtveis i den første omgangen. Det tok imidlertid ikke lang tid før Liverpool var tilbake i ledelsen. 

Liam Millar fant Bearne med et presist innlegg fra venstresiden, og 18-åringen, som har fått førstelagsdebuten, vendte på lekkert vis bort oppasseren og satte ballen klinisk i nettmaskene. 

Liverpool fortsatte å skape sjanser, og med tretten minutter igjen av kampen så det ut som om Leighton Clarksons stolpeskudd og Fidel O'Rourkes og Millars misser skulle bli avgjørende, da Derby County fikk tildelt et straffespark. 

Vitezslav Jaros, som har sluttet seg til John Achterbergs målvaktgruppe etter Korona-pausen reddet imidlertid straffesparket, og U23-guttene utnyttet bommen kjapt. 

Owen Beck kuttet innover fra venstre med et sterkt løp, spilte vegg med Millar og serverte O'Rourke som enkelt kunne sikre seieren. 

Etter den sterke 3-1-seieren er U23-laget fortsatt ubeseiret i sine treningskamper. 

Har du innspill til journalisten?
[email protected]