– Jeg var svært sjokkert over at mitt navn ble koblet til Everton

Steven Gerrrard sier at han har forståelse for Rafas valg om å bli Everton-trener, men at han selv så på det som helt uaktuelt.

23. jul 2021 kl 22.31Øystein Tronstad

Da tidligere Liverpool-trener Rafael Benítez tok Everton-jobben 30. juni var det flere som rynket på nesen, men for Steven Gerrard, som selv spilte under Rafa, kom det ikke som noen stor overraskelse.

– Jeg tenker at det ikke er like overraskende fordi Rafa er ikke født i byen. Han er ikke rød tvers gjennom. Han spilte aldri mot Everton i 20 år og konkurrerte med dem, forteller Gerrard, som selv ble linket til jobben, til ESPN.

Det var hakket mer oppsiktsvekkende å tenke at Gerrard, med et helt fotball-liv bak seg i rødt, skulle ta turen over til den blå siden av byen. 

Benítez derimot var arbeidsledig, etter å ha trent Dalian Professional i Kina.

– Begge situasjonene er veldig forskjellige. Rafa er sin egen herre og fatter egne avgjørelser profesjonelt. Det var ingen overraskelse at han ønsket seg tilbake til Premier League, og en stor klubb, og ha muligheten til å konkurrere med alle ligaens topplag, så jeg var ikke spesielt sjokkert eller overrasket for å være ærlig.

Derimot skal det aldri ha vært aktuelt for Stevie G å bli blå, utover blåfargen til Glasgow Rangers.

– Men jeg var svært sjokkert og overrasket over at mitt navn ble koblet til jobben. Jeg vet ikke hvor det kom fra, om det bare var avisskriverier eller om det var noe i det. Det er aldri en mulighet, slik jeg ser det.

Søndag møter Rangers det spanske storlaget Real Madrid på Ibrox. Gjestene trener av tidligere Everton-trener Carlo Ancelotti.