Erik Mykland fyller 50Visste du at «Myggen» kunne blitt Liverpool-spiller?

Liverpool skulle satse på en annen unggutt, men ikke hvem som helst...

21. jul 2021 kl 16.44Arild Skjæveland

Onsdag 21. juli fyller en av Norges aller beste spillere gjennom tidene 50 år. I den forbindelse har Fædrelandsvennen sluppet en ny dokumentar om Erik «Myggen» Mykland og hans karriere.

Der kommer det opp at han kunne endt opp i Liverpool.

«Myggen» startet sin karriere i Risør, før han signerte for Bryne. Veien gikk videre til Start, før han ble utenlandsproff, først for Utrecht, deretter for FC Linz og så Panathinaikos. Han spilte strålende fotball i Hellas, og det gjorde at Liverpool skal ha vist interesse. Det er jubilantens drømmeklubb.

– Liverpool var min drømmeklubb, og bare det å få lov å trene med de ville jeg betalt for, forteller han i dokumentaren

Det var da Gerard Houllier var Liverpools manager.

Houllier fulgte nøye med

Fædrelandsvennen skrev om interessen 23. desember 1999, da tre konkrete klubber skal ha vært ute etter midtbanespilleren.

«Det hersker liten tvil om at en av disse klubbene er Liverpool. Den engelske storklubben har fulgt Mykland i flere måneder, og Fædrelandsvennen vet at Solér og manager Gerard Houllier ved flere anledninger har diskutert Myggens fremtid».

LINKET: Erik Mykland ble linket til Liverpool på slutten av 90-tallet.

LINKET: Erik Mykland ble linket til Liverpool på slutten av 90-tallet.

«Sist Liverpool ble linket til Myggen, var da Houllier innrømmet overfor redaktøren i klubbens norske supportermagasin, The Kopite, at han fulgte Myggen med argusøyne. Nå skal Houllier ha sett nok. Franskmannen vil ha Myggen til Anfield, og har lagt fram et konkret tilbud», skrev avisen.

Han fikk en telefon fra sin agent Erik Solér.

– Solér ringte meg, og sa at «det er en klubb som er ute etter deg». Så sa jeg «dersom dette er noe spennende, så må du ikke si noe». Så ringte han tre uker senere, og sa at det var Liverpool som ville ha meg.

Liverpool satset på en annen spiller…

Mykland forteller også grunnen til at det ikke ble noen overgang til Liverpool.

– Da ble det ikke noe av, fordi de skulle satse på en ung spiller som het Steven Gerrard. Han er ikke så verst han heller, for jeg kunne gjort ham bedre!, sier Myggen.

Gerrard hadde debutert i 1998/99-sesongen og spilt 13 kamper. Linken til Myggen skjedde under 1999/2000-sesongen, da den fremtidige kapteinen til slutt fikk 31 kamper i alle turneringer. Etter det spilte han fast og alt som var så lenge han var skadefri.

Han har også tidligere snakket om interessen fra Liverpool. I 2017 var han gjest i Heia Fotball på NRK P3.

– Det var så nærme jeg kom drømmeklubben min, sa han den gang. 

– Jeg var nesten i England, men samtidig var det ikke så vanlig med utlendinger der, og ikke så mange under 180, så oddsene var ikke så store.