Mens Liverpool er i sesongoppkjøring kjemper ung målvakt i toppen av irsk 1. divisjon

Vitezslav Jaros har fått stor tillit i irske St Patrick's Athletic, som kjemper helt i toppen av Irish Premier Division.

21. jul 2021 kl 08.05Jens Hapnes Rege

John Achterberg har tatt med seg flere unge målvakter til treningsleiren i Østerrike, har en av de unge målvaktene i klubben en annerledes sommer. 

Vitezslav Jaros ble klar for irske St Patrick's Athletic 3. februar, før deres sesong som strekker seg fra februar til november. Den unge tsjekkeren har gjort sakene sine svært bra på utlån til det irske laget. 

I skrivende stund er «Pats» midt i sesong, og deler førsteplassen i divisjonen med Shamrock Rovers. 

Førstekeeper

Jaros har gjort keeperplassen i klubben til sin, og har startet alle kampene på det øverste nivået i Irland så langt denne sesongen. 

På 21 kamper har han sluppet inn 20 mål og holdt buret rent hele åtte ganger. Bare de to tittelkonkurrentene Sligo Rovers og Shamrock Rovers har sluppet inn færre mål. 

Etter at han gjorde en stygg tabbe mot Drogheda United tidlig i vår skrøt trener Stephen O'Donnell av mentaliteten til den unge sisteskansen. 

TABBE: Jaros gjorde en blemme mot Drogheda United.

TABBE: Jaros gjorde en blemme mot Drogheda United.

– Han kom tilbake etter tabben med god distribusjon, gjorde en god redning fra Ronan Murray og gikk ut og fanget innlegg, sa treneren ifølge irske Independent.  

– Mentaliteten hans var utrolig. Tabben holdt ham ikke tilbake, og å ha en slik mentalitet når man er så ung er fantastisk. Han reagerte bra og har vært helt som normal i uken etterpå. 

– Det er derfor klubber sender unge spillere på lån - for å få den erfaringen og få litt motgang som man ikke hadde fått i U23-ligaer. Det er fantastisk læring for hans del. 

Tittelkamp

Etter en kort sommerferie frem til 30. juli skal Jaros og laget forsøke å henge med i toppen av tabellen.

De har like mange poeng som lederen Shamrock Rovers med en kamp mer spilt, og jaktes på av Sligo Rovers som ligger tre poeng bak med en kamp til gode. 

St Patrick's Athletic har ikke vunnet den irske ligaen siden 2013. Med en ung Liverpool-målvakt i buret kan de henge med hele veien inn.