Sepp van den Berg forklarer hvorfor han valgte Preston

Det var en rekke klubber som ønsket å låne den unge Liverpool-forsvareren.

3. jul 2021 kl 17.10Einar Kvande

Sepp van den Berg forteller til LancsLive at han takket nei til låneopphold i flere andre klubber til fordel for en ny periode i Preston North End.

Forsvarsspilleren tilbrakte andre halvdel av forrige sesong på lån på Deepdale, og har nå returnert for et nytt låneopphold for hele kommende sesong.

Nederlenderen spilte 15 kamper for Lancashire-klubben forrige sesong, og hadde nå tilbud både fra andre Championship-klubber, samt klubber i Tyskland og Nederland.

Men så snart Preston gjorde det klart at de ønsket Liverpool-spilleren på et nytt låneopphold, var det bare en klubb som 19-åringen ville til. 

– Jeg hadde tilbud fra klubber i The Championship, og også klubber i Tyskland og Nederland. Jeg hadde muligheten til å reise tilbake til Nederland i januar også, før jeg kom til Preston. Det var selvsagt noe jeg hadde i bakhodet, for da kunne jeg bodd hjemme hos familien min, og hadde fått sett mye mer til kjæresten min og vennene mine. Men jeg likte meg veldig godt her i Preston.

Føler seg hjemme på Deepdale

– Det eneste som betyr noe når du tar et slikt valg er fotballen, men det føles også som hjemme her. Om jeg ikke følte meg hjemme her, ville jeg kanskje ha vurdert noe annet, men alt var så bra her. Jeg liker meg her, så det var et enkelt valg.

– Jeg tok avgjørelsen i ferien min. Jeg vurderte de andre alternativene, og tok alt med i betraktningen. Jeg konkluderte med at dette var det beste stedet for meg.

– For meg er det vanskeligste å finne meg til rette på et nytt sted, så dersom jeg hadde valgt en annen klubb hadde jeg måttet starte på nytt. Her kjenner manageren meg, spillerne kjenner meg, og det er bedre og mer komfortabelt slik. 

– Jeg kjenner alle, jeg visste de ønsket meg tilbake, og jeg hadde en god følelse.

– Jeg kan få vist med en gang hva jeg duger til, og jeg trenger ikke å starte forfra igjen, noe som virkelig hjelper på selvtilliten min.