Roger Hunts siste intervju: – Jeg trengte ikke å bli gjort til ridder. Det var jeg allerede hos The Kop

Roger Hunt, som gikk bort mandag, ga i slutten av 2019 sitt siste intervju der han reflekterte over en fabelaktig karriere.

28. sep 2021 kl 17.08Jens Bessesen

Tirsdag kom nyheten om at Liverpools legendariske spiss Roger Hunt gikk bort mandag kveld etter lang tids sykdom. «Sir Roger» ble 83 år gammel. 

Roger Hunt og kona Rowan lot seg i slutten av 2019 intervjue av Theo Squires i Liverpool Echo. Det skulle bli Hunts aller siste intervju. Reportasjen kom på trykk i januar 2020, og er en fin gjennomgang av livet til mannen som har vunnet utallige titler, inkludert VM i 1966, men som til siste stund var så ydmyk man kan få det. 

Ni dager etter sin 20-årsdag i juli 1958 signerte Hunt for Liverpool, og til den dag i dag er det ingen som har scoret flere ligamål for klubben, med 244 mål. Totalt ble det 285 scoringer på 492 kamper for klubben. Kun Ian Rush har scoret flere.

Måtte overbevise

– Han hadde aldri vært i Liverpool før, men det skulle bli hans store kjærlighet, sa kona Rowan i intervjuet med Echo.

Hunt fikk raskt sin debut for klubben og viste hva han var lagd av, men det var ikke bare lett å komme inn som fersking i laget.

– Da jeg først kom inn i laget, var det mye snakk blant de andre spillerne. De var jo profesjonelle, mens jeg kom rett fra militæret. De syntes ikke det var rettferdig, og det var det de sa, sa Hunt. 

– Men Joe Fagan var uenig. Han var en legende, en herlig fyr!

Da Hunt kom inn i laget var han andrevalg bak Billy Liddell, en mann Roger beskrev som en fantastisk person og en av de beste spillerne han noensinne spilte med. 

Året etter at Hunt signerte, tok Bill Shankly over som manager. 

– Han var en stor mann, og veldig viktig for meg. Vi hadde et godt forhold. Han ga meg spilletid og jeg scoret mange mål for han! Jeg visste han var spesiell. Han var ikke så tøff som mange trodde. 

«Sir Roger»

Da tiden i Liverpool gikk mot slutten, fikk Hunt spille for sin favorittklubb Bolton. Det fullbyrdet en flott karriere. 

Etter at han la opp fortsatte han imidlertid å følge Liverpool tett - også i nyere tid. Han møtte Jürgen Klopp og beskrev ham som en flott fyr. Klopp sendte han et brev på 80-årsdagen. 

Hunt innrømmet at han likte kallenavnet «Sir Roger», som han fikk av The Kop. 

– Jeg trengte ikke å bli gjort til ridder. Det var jeg allerede hos The Kop. Det betyr mer, sa Hunt til Echo. 

Mot slutten av sitt liv fikk han se Liverpool gå inn i en ny periode med suksess etter noen magre år. Champions League-finalen så han hjemme fra sofaen sammen med Rowan, og da intervjuet ble gjort var Liverpool på god vei til å bli ligamester for første gang på 30 år.

På spørsmål om hvordan han ville oppsummere karrieren, svarte Hunt følgende med et glimt i øyet: 

– Ikke så verst!