Alisson kan få sin ligacupdebut

Tre og et halvt år etter debuten for Liverpool kan Alisson Becker endelig få sitt første møte med ligacupen.

Alisson Becker har spilt 154 kamper for Liverpool siden han kom til klubben sommeren 2018, men ikke en eneste av opptredenene har vært i ligacupen. Der har Jürgen Klopp brukt Simon Mignolet, Adrian og ikke minst Caoimhin Kelleher som bakerste mann i løpet av Alissons tid i klubben. 

Men torsdag kan brasilianeren endelig få sitt første møte med ligacupen når det er semifinale mot Arsenal på menyen. Det bekreftet Jürgen Klopp på del 2 av onsdagens pressekonferanse, som ble lagt ut onsdag kveld. Manageren var imidlertid klar på at ligacupen er Kellehers turnering. 

– Caoimhin er keeperen vår i denne turneringen, men det er en mulighet for at Alisson spiller i morgen på grunn av situasjonen vi er i, sier Klopp ifølge liverpoolfc.com.

– Jeg tror han trenger en kamp nå. Vi får se hvordan det blir til slutt, men det er en god mulighet for at Ali spiller på grunn av tiden han var ute med covid. Vi trenger at alle spillerne har god kamprytme, sier Klopp.

Alisson har ikke spilt siden tapet mot Leicester fjerde juledag. Siden den gang har Kelleher imponert mot Chelsea og i tillegg spilt en FA-cupkamp mot Shrewsbury. Kelleher har hatt en god sesong så langt. Han holdt nullen mot Norwich i ligacupens tredje runde og gjorde det samme i Premier League mot Watford. I kvartfinalen ble han helten etter straffesparkkonkurransen mot Leicester. Adrian voktet buret i cupens fjerde runde, da Preston ble slått 2-0.