Erkjenner at Liverpool har mistet en fordel i semifinalen

Liverpool skulle i utgangspunktet få den avgjørende kampen på Anfield, men koronautbruddet fører nå til at Arsenal får en liten fordel i semifinalene.

Jürgen Klopp sier at det utgjør en forskjell at den siste semifinalen skal spilles på Emirates Stadium i stedet for Anfield. I utgangspunktet skulle Liverpool få hjemmekamp mot Arsenal i den siste og avgjørende kampen, men da bortekampen ble utsatt forrige uke, er det nå Arsenal som skal spille hjemme sist. 

– Selvfølgelig utgjør det en forskjell. Hvis du vinner begge kampene har det ikke noe å si, men med tanke på hvilket trøkk og løft Anfield kan gi, vil det bli en forskjell, sa Klopp på onsdagens pressekonferanse. 

– Men vi kan ikke endre det. Vi kunne ikke spille forrige torsdag. Sånn er det, og vi har ingen problemer med å akseptere at situasjonen har blitt slik, sa Klopp.

Farlig mannskap

Når det gjelder hvem som har fordel av å være best på banen, viser fersk historie at det er Liverpool som har overtaket. Da lagene møttes på Anfield i november ble det en overlegen 4-0-seier til de røde. 

Klopp sier at de har studert bildene fra den kampen inn mot semifinalen. 

– Arsenal var i god form da, men nå er de kanskje enda bedre. De spiller veldig spennende og underholdende fotball og Mikel Arteta gjør en strålende jobb der, sa Klopp.

Artetas lag tapte mot Championship-laget Nottingham Forest i helgen, men i Premier League har de vist god form. Blant annet hadde de Manchester City i kne før de måtte gi tapt med ti mann på banen. 

– De har unge spillere i angrepet og Lacazette foran dem. Det er gøy å se på, og de har en klar plan. De har forbedret seg siden sist, selv om de var gode da også. Vi var bare veldig gode den kampen. Det blir en vanskelig kamp, sa Klopp.

Onsdag ble det klart at vinneren av Liverpool og Arsenal vil møte Chelsea i ligacupfinalen i februar.