Arsenal har kvittet seg med nok en spiller, og skadesituasjonen ser plutselig mye lysere ut

Mindre og mindre tyder på at torsdagens kamp skal bli utsatt.

Tirsdag skrev vi om Arsenals tynnslitte stall der det knapt var seniorspillere igjen som følge av skader, korona, utlån, suspensjon og Afrikamesterskapet. I helgen fikk de utsatt sin ligakamp mot Tottenham som følge av spillermangel, en avgjørelse som har blitt kritisert fordi klubben kun hadde ett koronatilfelle i troppen på det tidspunktet. Samtidig er London-klubben i ferd med å låne ut sin tredje spiller med seniorerfaring så langt i januar. 

Pablo Mari ser ut til å følge Ainsley Maitland-Niles til Italia. Mari går på lån til Udinese mens Maitland-Niles er i Roma. Fra før har Folarin Balogun gått til Middlesbrough. Med spillermangelen skulle man tro Mikel Arteta trengte alle seniorspillere han kunne finne inn mot torsdagens semifinale mot Liverpool, men tirsdag kom bekreftelsen på at også Sead Kolasinac forlater klubben. Han har signert for Marseille etter å ha blitt enig om å terminere sin kontrakt med Arsenal. 

Det hører med til historien at dette er en kvartett som knapt har vært å se på banen denne sesongen, og nå viser det seg at skadesituasjonen plutselig kan se mye lysere ut enn det den gjorde for et døgn siden. 

Mange kommer tilbake

Vi kan helt trygt slå fast at Mohamed Elneny, Thomas Partey og Nicolas Pepe ikke er med når Liverpool kommer til Emirates i morgen. De er opptatt med Afrikamesterskapet. Pierre-Emerick Aubameyang forlot mesterskapet på grunn av hjerteproblemer, så det er lite sannsynlig at han blir å se på banen. Den siste som helt sikkert er ute er Granit Xhaka, som soner suspensjon for sitt røde kort forrige uke. 

Men når det kommer til skadesituasjonen kan Arteta ha grunn til å være optimist. Goal har kommet med en oppdatering.  

Martin Ødegaard, som var ute etter å ha testet positivt for covid-19, er nå tilbake i trening. 

Småskadde spillere som Emile Smith Rowe, Takehiro Tomiyasu, Bukayo Saka, Kieran Tierney og Calum Chambers har også et håp om å rekke kampen. Det vil si at det kun er høyreback Cedric Soares som man per nå kan slå fast ikke ser ut til å bli klar. 

Da ser situasjonen verre ut for Liverpool, som må klare seg uten sin afrikanske trio Mohamed Salah, Sadio Mané og Naby Keita. I tillegg er Thiago, Divock Origi, Nat Phillips og Harvey Elliott enten skadet eller akkurat kommet tilbake fra skade. Ettersom Alex Oxlade-Chamberlain ikke var å se på trening tirsdag, er det grunn til å tro at han må stå over som følge av ankelskaden han pådro seg i helgen.