Bekrefter at Kelleher får spille finalen

Jürgen Klopp har allerede valgt én spiller i lagoppstillingen til finalen mot Chelsea på Wembley.

– Caoimhin kommer til å spille hvis han er skadefri, sier Jürgen Klopp til liverpoolfc.com

Klopp har tidligere bekreftet at Kelleher er Liverpools ligacupkeeper, og på del 2 av fredagens pressekonferanse bekrefter manageren at den unge iren skal få vokte buret også i finalen. Alisson Becker har kun spilt én ligacupkamp i sin karriere. Det var det første semifinaleoppgjøret mot Arsenal, og grunnen til at han spilte var at han trengte kampform.

– Jeg følte jeg måtte forklare Caoimhin hvorfor han ikke spilte. Vanligvis gjør jeg ikke det, ikke i Premier League-kamper, men siden det var hans turnering gjorde jeg det. Jeg likte svaret til Caoimhin. Det var ikke «jeg forstår», det var «hva? hvorfor?», så han blir mer moden på alle områder. Han er akkurat den keeperen vi ønsker oss, sier Klopp som legger til at Kelleher fortjener å spille finalen fordi det var han som var med på å ta laget dit.

Må holdes fornøyd

Livet som andrekeeper bak Alisson Becker kan være frustrerende for en ung keeper, og Klopp sier at klubben vil gjøre det de kan for at Kelleher skal bli i klubben. 

– Som en manager må du ta hensyn til mange ting. Vi ser på Caoimhin som en strålende målvakt. Ikke en god målvakt, men en strålende en. Og vi ønsker å beholde ham. For å gjøre det må vi sørge for at han får spille kamper. Det snakker vi om før sesongen. Deretter handler det om å prestere, og han har vist at han fortjener all den tiltro vi har til ham, sier Klopp. 

Klopp sier det er keepertrener John Achterberg som fortjener mye av æren for utviklingen til Kelleher. 

– Da jeg kom hit var det ikke alle i klubben som tenkte at Kelleher skulle bli den neste store. Men det var i hvert fall én, og det var John, og her er vi. Han er en keeper som ville vært veldig dyr om vi måtte kjøpt ham. Så nå har vi verdens beste keeper, og i tillegg har vi en veldig god en.