Klar for Premier League-jobb igjenHodgson må slutte fred med maskoten og redde plassen

Roy Hodgson har fått ansvaret med å redde plassen for Watford.

Watford bekrefter i en pressemelding tirsdag kveld at Roy Hodgson er ansatt som ny manager for klubben. 

Mandag var det klart at Claudio Ranieri var ferdig i Watford, etter kun tre måneder i klubben. Hodgson blir klubbens tredje manager for sesongen, og den som har fått oppgaven med å redde plassen i Premier League. Joshua King og co har falt til 19. plass i Premier League, og vant kun to kamper under Ranieris ledelse.

Hodgson forlot Crystal Palace etter 2020/21-sesongen, etter fire år på Selhurst Park. Han er nå 74 år gammel.

Det skal bli spennende å se om den nye manageren klarer å slutte fred med Watfords maskot Harry the Hornet. Han var mildt sagt forbannet etter at maskoten stupte foran supporterne og beskyldte Wilfried Zaha for filming da han ledet Crystal Palace for et par sesonger tilbake!

Ingen populær mann i Liverpool

Hodgson har masse manager-erfaring. Han har ledet landslagene til både England og Finland, og han har i tillegg til Liverpool også vært manager for Fulham, West Bromwich, Blackburn og Bristol City i England. 

Veteranen tok over som England-manager etter Fabio Capello i mai 2012. Han tok England i kvartfinalen i EM i 2012, men klarte ikke å føre engelskmennene videre fra gruppespillet i VM i 2014 og ble slått ut av Island i åttendedelsfinalen i EM i 2016.

Croydon-fødte Hodgson tok over som manager i Liverpool den 30. juni 2010, da han erstattet Rafael Benitez. Allerede den 8. januar 2011 fikk han sparken, etter svært skuffende resultater. I Liverpool vil han alltid huskes som en fiasko, men han har hatt suksess som klubbtrener etter tiden på Anfield, og er sett på som en spesialist for å unngå nedrykk. Det blir også oppgaven hans med Watford denne sesongen.

Siden Jürgen Klopp tok over Liverpool i oktober 2015, har Pozzo-familien som eier «the Hornets» nå hatt 12 managere. Disse har hatt jobben.

Quique Sanchez Flores (to ganger!), Walter Mazzarri, Marco Silva, Javi Gracia, Hayden Mullins (midlertidig to ganger, to kamper to ganger…), Nigel Pearson, Vladimir Ivic, Xisco Munoz, Claudio, Ranieri, og nå Hodgson.

Liverpool møter Watford på Anfield 2. april.