Mané kolliderte stygt, satte ballen i krysset og måtte byttes ut

Senegal er videre til kvartfinalen.

Det var nok mange som holdt pusten ti minutter ut i andreomgangen mellom Senegal og Kapp Verde. En lang ball ble spilt opp mot Sadio Mané, og Liverpool-angriperen løp fra sin oppasser.

Han rakk ballen før Kapp Verdes målvakt Vozinha, men det ble et skikkelig sammenstøt, og det var ikke pene bilder. Mané landet på ansiktet, og ble liggende. Han fikk ispose på nakken og måtte ha behandling.

I mellomtiden ble Vozinha utvist – og han var den andre spilleren fra Kapp Verde som måtte gå. Etter utvisningen måtte målvakten bæres ut av stadion. De hadde allerede fått Patrick Andrade utvist etter 20 minutter, etter en VAR-sjekk.

Scoret like etter

Heldigvis kom Mané seg på banen igjen. Bare minutter senere fikk han ballen bak i feltet etter en corner. Han plasserte den opp i krysset. Etter nok en lang VAR-sjekk ble målet godkjent.

Det er Manés andre scoring i Afrikamesterskapet – og bare Senegals andre mål i turneringen. Mané måtte legge seg ned etter at scoringen omsider ble godkjent, og hjelpes av banen med ispose på nakken.

Vi krysser fingrene for at det ikke er noe alvorlig!

Klare for kvartfinale

Kapp Verde yppet seg selv med ni mann, og Senegal sløste med sjansene. Det er sjelden vi ser et lag som er så avhengig av en enkeltspiller som det Senegal ser ut til å være med Mané. Det er som at alt offensivt skal gå gjennom Liverpool-angriperen, og etter at han ble byttet ut med 25 minutter igjen, virket det som Aliou Cissé sitt lag ikke hadde noen kampplan.

To minutter på overtid kontret innbytter Bamba Dieng inn 2-0-målet, som sikret avansement til kvartfinalen.

Senegal vil møte vinneren av Mali - Ekvatorial-Guinea i kvartfinalen søndag 30. januar klokken 20.00.