– De er toppspillere og må hele tiden leve med å gjøre feil

Jürgen Klopp sier Sadio Mané og Mohamed Salah er eksperter på å slå tilbake etter nederlag.

Jürgen Klopp sier en av de viktigste egenskapene til en fotballspiller er å tåle å gjøre feil, fordi det er noe alle spillere gjør omtrent i hver eneste kamp. 

– Selv i de beste kampene guttene spiller gjør de mange feil. Det lærer du tidlig som fotballspiller, og jo bedre du er som spiller, jo flere feil vil du gjøre fordi du oftere kommer i avgjørende øyeblikk - og ingen av oss kan alltid lykkes i vanskelige situasjoner. Sånn er det, sier Klopp, som sammenlikner med en av tidenes basketballspillere, Kobe Bryant, som er en av de som har gjort flest bommer i NBA-historien.

– De er toppspillere og må hele tiden leve med å gjøre feil. Men du må prøve igjen og igjen. Hvis du gjør feil er det ikke farlig. Du må bare prøve igjen. Det er slik Mo og Sadio tenker, sier Klopp.

– Ikke problem med selvtilliten

Bakgrunnen for at Klopp snakker om temaet er et spørsmål han fikk på fredagens pressekonferanse. Mané og Salah hadde en dårlig dag på jobben mot Leicester. Førstnevnte forlenget sin måltørke til 13 og en halv time uten nettkjenning, mens sistnevnte brant straffesparket som kunne gitt de røde ledelsen.

– Sadio har ikke noe problem med selvtilliten, men han har ikke flyten i avslutningsøyeblikket for tiden. Bortsett fra det spiller han veldig bra, sier Klopp.

Han forteller at en av klubbens analytikerne nylig hadde satt sammen en video av hvor mye bra Mané bidrar med selv når ballen ikke vil i mål.

– Han bør ikke være altfor bekymret over at avslutningene ikke sitter nå for tiden, for han er fremdeles en utrolig viktig spiller for oss. Det er slik vi ser det.

– Alle angrepsspillere går gjennom de periodene. Sadio har vært gjennom det før og kommet tilbake og scoret utrolig viktige mål for oss. Han har gode muligheter til å score på søndag også. Så drar han av sted noen uker, sier han.

Ikke i målform

Sadio Mané startet sesongen strålende og var på et tidspunkt i høst helt i toppen av toppscorerlista sammen med Diogo Jota og bak Mohamed Salah. Men de siste to månedene har det stoppet helt opp for 29-åringen.

Siden starten av november har det kun blitt to scoringer i alle turneringer, og kun én scoring i Premier League. I desember har ikke Mané scoret en eneste gang på syv kamper fra start. Senegaleseren uttalte nylig at 2021 var et vanskelig år og at han håper 2022 blir bedre. Søndag spiller han sin siste kamp for Liverpool før avreise til Afrikamesterskapet. 

– Han er for viktig for oss til at vi tenker på de tingene. Det handler om ikke å gjøre det større enn det er. Vi vet at Sadio har scoret på vanskelige situasjoner før, og så må vi huske på at spillerne er mennesker, de også, sier Klopp.

Manageren må se ettermiddagens kamp fra sofaen. Han sitter i isolasjon etter å ha testet positivt for covid-19.