– Dersom du blir her kan du få en statue - går du til Barcelona eller Real Madrid blir du bare en i mengden

Jürgen Klopp fikk rett i sin Coutinho-spådom.

– Dersom du blir her kan du få din egen statue. Går du et annet sted, som Barcelona, Bayern München eller Real Madrid, blir du bare enda en spiller, sa Jürgen Klopp til Philippe Coutinho sommeren 2017.

Tyskeren fikk rett.

Phillipe Coutinho har 63 landskamper for Brasil, var utrolig i Liverpool, men i Barcelona ble han for en flopp å regne.

Det er snart fire år siden Liverpool solgte Philippe Coutinho til Barcelona for 142 millioner pund. I Barca gjorde han 25 mål på 106 kamper, men brasilianerens fartstid hos katalanerne ble preget av skader og mye ut og inn av laget. 

33 millioner pund

Fredag bekreftet Aston Villa at de hadde sikret seg Coutinho på lån ut sesongen, med opsjon på kjøp.

Ifølge David Maddock i Mirror må Villa punge ut med 33 millioner pund dersom de ønsker å gi den tidligere Liverpool-magikeren en permanent kontrakt etter denne sesongen.

– Han har 63 kamper for Brasil, han er en serievinner, han spilte for Barcelona, og var utrolig i Liverpool. Jeg skjønner hvorfor supportere over det ganske land snakker om han i dag. Jeg tror ikke du får kallenavnet magiker dersom du ikke er en spesiell fotballspilller, sa Villa-manager Steven Gerrard om sin gamle lagkamerat i Liverpool i forbindelse med at låneavtalen ble offentlig kjent.

Gerrard spilte sammen med Coutinho i to år i Liverpool, så scouseren kjenner godt til 29-åringens kvaliteter.

Brasilianeren har vunnet trofeer i fire land, og har en vinnermedalje fra Champions League og en Copa America-tittel med Brasil i medaljesamlingen. Men det var med Liverpool han skapte seg et navn.

Coutinho spilte 152 Premier League-kamper for de røde, og gjorde 41 mål på disse, i tillegg til at han bidro med 35 målgivende pasninger. 

– Han vant to ligatitler og to cuptitler med Barcelona. Han har vært en vinner overalt hvor han har vært, uttalte Gerrard fredag.

– Jeg har kun positive ting å si om spilleren. Han er en god venn av meg, la den tidligere Liverpool-kapteinen til.

Nå gjenstår det bare å se om han får en statue utenfor Villa Park, eller om Klopp fortsatt vil ha sine ord i behold også etter brasilianerens Villa-karriere.