FA vil ikke la Premier League sette opp kamper i «vinterpausen»Slipper å møte Leeds med afrikanerne og søramerikanerne bortreist

Liverpool har en utsatt kamp som må få ny dato.

Det ble ingen Boxing Day-fest for Liverpool-supportere i år, da Leeds United hadde en skadekrise og et covidutbrudd som gjorde at kampen ble utsatt.

Totalt 18 kamper er utsatt denne sesongen på grunn av smitteutbrudd. Sju av disse har til nå fått nye datoer, men ikke Liverpools hjemmekamp mot Leeds.

De kampene som har fått ny dato til nå skal spilles tirsdag og onsdag i neste uke, og tirsdag og onsdag uken etter.

Det har vært snakk om å bruke den såkalte «vinterpausen», mellom 24. januar og 7. februar, men det kommer ikke til å skje, rapporterer Daily Mail

Vil ikke la Premier League bruke «vinterpausen»

Liverpool spiller borte mot Crystal Palace søndag 23. januar. Det er ikke satt opp noen Premier League-kamper i perioden 24. januar til 7. februar. Liverpool spiller sin neste kamp igjen torsdag 10. februar, hjemme mot Leicester.

Ifølge Daily Mail kommer ikke FA til å gå med på at Premier League bruker helgen 29-30. januar på kamper, fordi de ønsker å gi de engelske landslagsspillerne en mulighet til hvile i løpet av sesongen på grunn av Qatar-VM i november.

De som ikke får hvile er søramerikanerne. I Sør-Amerika er det nemlig satt opp landskamper i denne perioden, som et kompromiss etter at de kun hadde to landskamper i landslagspausen i november.

Liverpool vil trolig miste Roberto Firmino. Alisson Becker og Fabinho, i tillegg til keepertrener Claudio Taffarel, når Tite tar ut sin landslagstropp til kampene mot Ecuador og Paraguay – selv om Brasil for lengst er kvalifisert til VM og er ubeseiret på 13 kvalifiseringskamper.

Hadde kampen blitt satt opp helgen 29-30. januar, ville Liverpool måttet klare seg uten de tre søramerikanske spillerne, og Naby Keita, Sadio Mané og Mohamed Salah som er i Afrikamesterskapet i Kamerun. Nå ser det heldigvis ikke ut til å bli slik.