Det ble en perfekt 27-årsdag for Takumi Minamino

Japaneren fikk en opptur etter den tunge kampen i midtuken.

«Jeg er glad for å dele seieren på min bursdag med mine lagkamerater, trenere og supportere», skriver Takumi Minamino på Instagram etter 3-0-seieren over Brentford. 

Japaneren måtte finne seg i å starte kampen på benken etter at han i likhet med resten av laget leverte en svak prestasjon mot Arsenal på torsdag. Angrepsspilleren oppsummerte det hele med en bom på åpent mål like før slutt. 

Søndag kom imidlertid en fin opptur for mannen som kunne feire sin 27-årsdag med scoring og et godt innhopp. Minamino har nå seks scoringer i alle turneringer denne sesongen, inkludert to i Premier League. 

Ble sunget for før kampen

Jürgen Klopp sier til liverpoolfc.com at dagen startet med at Minamino ble sunget for på alle språk som snakkes i Liverpool-troppen, slik vi alltid ser når en spiller har bursdag. 

– Så da fikk selvsagt Taku en fin opptur allerede før kampen. Så kunne han komme inn og score et fint mål, noe som var veldig viktig både for han og oss. Taku er i bra slag, sier manageren.

Minamino pådro seg en liten skade i romjulen og måtte stå over kampene mot Leicester og Chelsea, men mot Shrewsbury var han tilbake. 27-åringen har en viktig rolle i fraværet av Mohamed Salah og Sadio Mané, og spesielt når Divock Origi også er ute med skade. 

– Skader kan føre til at man mister rytmen, men nå spilte han 90 minutter sist i tillegg til dette innhoppet. Det var det han trengte. Det er ikke lett å spille torsdag og søndag rett etter en skade, så det var derfor han ikke startet i dag, sier Klopp.

Dersom skaden til Alex Oxlade-Chamberlain skulle føre til at han mister torsdagens returoppgjør mot Arsenal, ligger det nok an til at Minamino får fornyet tillit i den viktige kampen.