Det blir ingen Premier League-kamper i vinterpausen

22 kamper har blitt utsatt, men ingen av de skal spilles i løpet av de neste to ukene.

22 kamper i Premier League har blitt utsatt så langt denne sesongen. Bakgrunnen har i de fleste tilfeller vært koronautbrudd, men det har også vært tilfeller av spillermangel som følge av en kombinasjon av flere årsaker. Det var for eksempel slik Arsenal fikk søndagens møte med Tottenham utsatt.

Etter helgens kamper blir det en aldri så liten vinterpause i Premier League. Neste fulle runde med kamper blir midtuken 8-10 februar. Helgen i forkant skal det spilles FA-cup, i tillegg til en ligakamp mellom Burnley og Watford 5. februar.

Premier League kunne latt seg friste til å legge inn et par av de utsatte kampene i denne pausen ettersom våren er travel for mange lag, men muligheten ønsker de ikke å benytte. Det melder Sky Sports

Mange spillere får dermed tid til å hvile, mens andre, som Harvey Elliott, Nat Phillips og forhåpentligvis Thiago, får tid til å komme seg i form igjen etter skader. Noen må imidlertid spille landslagsfotball. Både afrikanerne som er videre til sluttspillet i Afrikamesterskapet og søramerikanerne som skal spille en utsatt runde i sin VM-kvalifisering. For Liverpool gjelder dette fem spillere - Mohamed Salah, Sadio Mané, Naby Keita, Fabinho og Alisson Becker. I Europa skal det ikke spilles landskamper i denne omgang.

Liverpool har så langt fått én Premier League-kamp utsatt, nemlig hjemmekampen mot Leeds på Boxing Day. Den har foreløpig ikke fått noen ny dato.