Dette er reglene som gjelder i kveldens kamp

I kveld skal det avgjøres hvem av Liverpool og Arsenal som skal møte Chelsea i ligacupfinalen.

Det er duket for det avgjørende oppgjøret i ligacupsemifinalen mellom Liverpool og Arsenal. I kveld skal alt avgjøres på Emirates Stadium i London, om det så må gjøres gjennom straffesparkkonkurranse. 

Før kampen kan det være fint å få oversikt over hvilke regler som gjelder i turneringen og hvilke utfall man kan se for seg av kveldens kamp. 

Gjelder bortemålsregelen?

I ligacupen gjelder ikke bortemålsregelen. Slik har English Football League (EFL) operert i mange år. Nå har for øvrig også UEFA kastet seg på og skrotet regelen. 

Kan det bli ekstraomganger og straffekonk?

Med 0-0 fra det første oppgjøret er det enkelt å regne seg frem til at det laget som scorer flest mål i kveld er klare for finale. Skulle det bli uavgjort, uansett siffer, vil kampen gå til ekstraomganger. Skulle det stå likt også etter de ekstra 30 minuttene, må det hele avgjøres på straffesparkkonkurranse. 

Hvor mange spillerbytter er tillatt?

I ligacupen er det i motsetning til i Premier League tillatt med opptil fem spillerbytter - til stor glede for Jürgen Klopp. 

Lagene kan ha med seg 20 spillere i kamptroppen, og faktisk kan hele åtte av de ni innbytterne komme på banen ved ett scenario. 

Dersom kampen går til ekstraomganger vil hvert lag få lov til å gjøre ytterligere ett bytte. I tillegg kan det i et ekstremtilfelle bli delt ut opptil to ekstra spillerbytter for hvert lag som følge av de såkalte hjernerystelsebyttene som ble innført før årets sesong. Dersom det er frykt for alvorlig hodeskade kan man bytte en spiller selv om alle byttene i utgangspunktet er gjort, og da får også motstanderlaget lov til å gjøre bytte samtidig. 

Hva ligger i potten?

Laget som står igjen som seierherrer i kveld vil kvalifisere seg til finalen på Wembley søndag 27. februar. Der er Chelsea motstander, etter at de på overbevisende vis slo ut Tottenham i den andre semifinalen.