Firmino er utelatt fra Brasil-troppen, men de to andre må reise

I slutten av måneden er det landslagspause for de søramerikanske spillerne.

Brasil har for lengst kvalifisert seg til VM i Qatar. Det gjenstår fire kamper i den søramerikanske VM-kvalifiseringen, og i slutten av januar og starten av februar skal Brasil spille to kamper.

Siden det søramerikanske fotballforbundet gikk med på å gå fra tre til to landskamper i forrige landslagspause, har de satt opp kamper nå. I Europa er det ingen landslagspause igjen før i mars måned.

I dag har landslagssjef Tite tatt ut sin landslagstropp til kampene mot Ecuador torsdag 27. januar, og Paraguay onsdag 2. februar.

Fabinho og Alisson Becker er tatt ut, men det er ikke Roberto Firmino, som med det kan nyte godt av en to ukers pause. Keepertrener Claudio Taffarel skal også reise tilbake til hjemlandet, og han kombinerer jobben i Liverpool med jobben for landslaget.

To ukers vinterpause

Dette er landslagstroppen:

Målvakter: Alisson, Ederson, Weverton
Forsvar: Dani Alves, Emerson Royal, Alex Sandro, Alex Telles, Eder Militao, Gabriel, Marquinhos, Thiago Silva
Midtbane: Casemiro, Fabinho, Guimares, Gerson, Fred, Coutinho, Paqueta
Angrep: Raphina, Antony, Rodrygo, Ribeiro, Gabriel Jesus, Vinicius Jr, Cunha og Gabi

Det er «vinterpause» i England i denne perioden, og Liverpool spiller ingen kamper mellom bortekampen mot Crystal Palace søndag 23. januar og hjemmekampen mot Cardiff City i FA-cupen søndag 6. februar.

Ettersom kampen mot Cardiff ble søndagskamp, bør både Fabinho og Alisson rekke den, selv om det fort kan være en kamp der de uansett får hvile.